Professor: Manglen på ingeniører udløser 250 fyringer i Aalborg

Elektronikvirksomheden Intels lukning i Aalborg kan skyldes for få ingeniører.

Der sidder mikroprocessorer fra Intel i langt de fleste computere. Sidste år havde virksomheden ifølge portalen statista.com 107.000 ansatte på verdensplan. (Foto: © stock.xchng, stock.xchng)

Selvom Intel har ansat et trecifret antal ingeniører i Aalborg, så er det paradoksalt nok mangel på ingeniører, der får det verdensomspændende firma til at lukke afdelingen.

Det vurderer professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet.

Han har i mange år arbejdet med de ansatte og erfarer, at Intel ønsker afdelinger med mindst 500 ingeniører som led i den effektivisering, der i disse dage koster 12.000 ansatte jobbet verden over.

På afdelingen i Aalborg har man for nuværende 250 ansatte i alt, et godt stykke fra de 500, som det angiveligt ville kræve at drive stedet videre.

- Vi har jo gjort meget for at skrabe flere ingeniører sammen inden for det her område. Vi har mange udlændinge, dygtige udlændinge, men vi kan ikke komme op på 500. Så det er virkelig et problem, siger Gert Frølund Pedersen.

Han ærgrer sig over, at universitetet ikke er lykkedes med at afhjælpe manglen på ingeniører inden for avanceret elektronik.

- Vi har mange studerende, men ikke inden for de rigtige ting. De kan ikke altid lide det hardcore, hvor man skal kunne sin matematik og lave ting som electrical engineering, der laves af klassiske ingeniører. Hvis vi kunne have fået nogle flere af dem, var det her ikke sket, siger han.

Ingeniørerne hos Intel er de ypperste inden for avanceret elektronik, og de skal nok finde andet arbejde, mener professor Gert Frølund Pedersen.