Psykiatrisk sygehus skærper sikkerhed efter drab

En 18- årig patient stak af fra psykiatrisk sygehus og er nu sigtet for drab på sin far

Psykiatrien i Nordjylland har skærpet reglerne for kommunikation med politiet. (© DR)

Psykiatrien i Region Nordjylland skærper en række procedurer ,efter at en 18 årig patient stak af fra en lukket afdeling og efterfølgende dræbte sin far.

Faderen blev den 9. december fundet forbrændt og død på en græsplæne ud for et boligkompleks i Nørresundby, og sønnen er nu sigtet i sagen.

-Jeg vil ikke udtale mig om den konkrete sag , siger klinikchef Carsten Bech Møller.

- Men en så ulykkelig sag giver selvfølgelig anledning til stor eftertanke hos os, og vi kan altid lære noget, og det har vi også gjort i den her sag, forklarer han.

Helt konkret har Psykiatrien i Nordjylland gennemgået kommunikationen med politiet, procedurerne for vurdering af en patients farlighed og selve sikkerheden på den lukkede afdeling. Gennemgangen har medført, at Psykiatrien i Nordjylland har skærpet reglerne for kommunikation med politiet.

-Vi skal være mere tydelige, når vi beder politiet om at efterlyse en patient, som har forladt den lukkede afdeling.
Politiet må aldrig være i tvivl om, hvornår der er behov for en efterlysning i medierne, og hvornår det er tilstrækkeligt, at patruljevogne kigger efter personen, siger Carsten Møller Bech.

Et sygehus - ikke et fængsel

Derudover har Psykiatrien på baggrund af sagen gennemgået både de procedurer, der fastlægger, hvor farlig en patient er og mulighederne for at skærpe sikkerheden i de lukkede afdelinger.

- Men det er vigtigt at sige, at det ikke er et fængsel, men en lukket behandlingsafdeling. Derfor er der en grænse for, hvor meget vi kan gøre ,siger Carsten Møller Bech.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.