Råbjerg Mile skal ligne det ydre rum: Danskere vil lave Star Wars

Et dansk fanprojekt vil forsøge at lokke Disney til at købe Star Wars-serie.

Star Wars i Råbjerg Mile? Der arbejdes i hvert fald på sagen. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Storm Troopers i nordjyske vandreklitter kan ende med at blive en realitet, hvis de drømme, man går rundt med i et dansk filmprojekt, skulle blive til en realitet.

- Det er verdens mest ambitiøse jobansøgning. Vi vil lave en episode, som vi kan vise til Disney, for at få dem til at lave fem sæsoner.

Sådan fortæller skuespiller og producer Shahbaz Sarwar om det projekt, der altså blandt andet vil prøve på at få vandreklitten i Råbjerg Mile til at ligne en lokation i det ydre rum.

Der er allerede lavet en del scener i blandt andet Faxe Kalkbrud. Men der er langt til en officiel Star Wars serie. Det er i hvert fald den første tanke hos Star Wars-entusiast Steffen Meyer.

- Jeg tror ikke, det kan være ret realistisk, siger han om projektet.

Professionelt finansierede fanfilm er ret udbredt, når det kommer til Star Wars, og i følge Steffen Meyer ser "Shrouded Destiny", som titlen på projektet er, ikke ud til at komme med noget til historien, der er meget nyt.

Han synes dog, at projektet er fantastisk alligevel. Blandt andet på grund af ambitionsniveauet, som han synes er meget højt sammenlignet med andre Star Wars-fanfilm.

- Det er svært ikke at være overvældet af beundring. Jeg kan kun håbe på, at det lykkes. Jeg tror, det er noget, som mange af os Star Wars-fans har brug for. At fans tager faklen, og giver os noget, som vi ikke lige får i biografen, siger han.

Oplagt sted

Og at man i øjeblikket forsøger at finansiere optagelser til prøve-afsnittet, som skal foregå i Råbjerg Mile syd for Skagen, synes Steffen Meyer er helt oplagt.

- Da jeg var der for første gang for 10 år siden tænkte jeg, at det var som taget ud af en Star Wars-film. Så det, synes jeg, er helt oplagt, siger han.

Og at vise et sted som Råbjerg Mile frem, er også noget det, som driver Shahbaz Sarwar ved projektet.

- Vi glemmer lidt i Danmark, at vi har sådan nogle steder, og det vil vi også gerne vise frem til både verden, men også danskerne. At Danmark ikke bare er Christiania og cykler og Nyhavn.

Shahbaz Sarwar har blandt andet fået skuespiller Lars Mikkelsen med på projektet, der altså i første omgang skal munde ud i et afsnit på 45 minutter, som han altså håber på kan friste Disney, der i dag ejer rettighederne til den populære filmserie.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.