Radikale kredsformænd siger fra overfor S-asylpolitik

Seks ud af 10 storkredsformænd hos Det Radikale Venstre mener, at et eventuelt kommende regeringssamarbejde med Socialdemokraterne er blevet sværere.

- Vi kommer ikke til at lægge stemmer til den slags politik. Symbolpolitik er ikke os, siger den nordjyske storkredsformand for Radikale Venstre, Michael Portefee Pedersen Lex. (© Rebild Kommune)

Flere af landets radikale storkredsformænd er skeptiske over for et eventuelt kommende regeringssamarbejde med deres tidligere regeringspartner, Socialdemokraterne.

Én af dem Michael Portefee Pedersen Lex, nordjysk formand for Radikale Venstre. Han mener Socialdemokraterne har bevæget sig for meget mod Dansk Folkeparti.

- Det er blevet vanskeligere fordi Socialdemokraterne i asyl- og flygtningepolitikken er rykket længere til højre. I De Radikale har vi det sådan, at vi står fast på vores kerneværdier, og et af dem er selvfølgelig asyl- og flygtningepolitikken, siger Michael Portefee Pedersen Lex.

Og hvis Socialdemokraterne fortsætter kursen, så bliver det ikke i et regeringssamarbejde med Radikale Venstre, mener han.

- Vi kommer ikke til at lægge stemmer til den slags politik. Symbolpolitik er ikke os, siger den nordjyske storkredsforemand.

DR Nyheder har talt med ni ud af De Radikales 10 storkredsformænd.

Seks af dem mener et eventuelt fremtidigt regeringssamarbejde er blevet sværere, mens tre af dem hverken mener, at det er blevet nemmere eller sværere at danne en S-R-regering.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.