Rastepladser plaget af seksuelt hærværk

Vejdirektoratet fjerner toiletter for at komme problem med gloryholes til livs.

På rastepladsen Hjallerup Enge har ukendte gerningsmænd boret et stort gloryhole mellem to af herretoiletterne. (Foto: Sofie Rafn © (C) DR Nordjylland)

- Toilet med gloryhole, god aktivitet i buskene bagved bordene.

Sådan lyder beskrivelsen af et offentligt toilet ved Hjallerup på en hjemmeside, hvor interesserede indberetter steder til offentlig sex.

Selvom det kan lyde uskyldigt, så er Vejdirektoratet godt trætte af de sexhungrende, der mødes på landets rastepladser for at dyrke sex. Mange af dem borer nemlig huller imellem toiletbåsene, så de kan dyrke sex med ukendte partnere gennem væggen. Det er de såkaldte gloryholes.

- Vi dækker hullerne til, når vi opdager dem. Men hullerne kommer igen. Selvom vi spartler og maler, så har vi et fænomen i vores toiletbygninger, hvor der bliver lavet huller i væggene, siger afdelingschef ved Vejdirektoratet Niels Christian Kvistgaard.

Derfor tager Vejdirektoratet drastiske metoder i brug og fjerner hvert andet toilet på de mest udsatte rastepladser.

- Når vi renoverer bygningen, så sætter vi ikke skillevæggene op igen på grund af hærværket, siger Niels Christian Kvistgaard.

Gloryholes giver deltagerne i sexakten en høj grad af anonymitet. Og ifølge ledende overlæge på Sexologisk Center ved Aalborg Universitetshospital, Astrid Højgaard, er det netop anonymiteten, der er drivkraften bag de mange gloryholes.

- Det er en risikabel måde at have sex på. Der er spændingen som et krydderi og noget ekstra. Man overgiver kontrollen over sin krop til andre mennesker, siger hun.

Samtidig er der mange forskellige typer mænd, der bruger gloryholes, fortæller Astrid Højgaard.

- Det er både gifte og ugifte. Mænd der bor med andre mænd, eller mænd der bor med kvinder. Det kan være en helt almindelig familiefar, der søger ekstra, siger overlægen.

En optælling DR Nordjylland har lavet ud fra kort på nettet, viser, at der er 35 rastepladser med gloryholes i Danmark.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter