Region Nordjylland lukker to sygehuse

Sygehusene i Dronninglund og Nykøbing Mors lukker

I 20 år har man diskuteret lukning af Dronninglund Sygehus. I dag faldt dommen så. (Arkivfoto) (Foto: Christine Nørgaard- DR Nordjylland © DR Nordjylland)

Et stort flertal i regionsrådet i Nordjylland har besluttet at lukke sygehusene i Dronninglund og Nykøbing Mors for at spare 40 mio. kroner årligt på driften af bygningerne.26 medlemmer stemte for, 10 imod og fire undlod at stemme.Regionsrådsformand Ulla Astman (S) sagde under debatten, at det ikke var en let sag at skulle lukke to velfungerende sygehuse."Det gør ondt"Ulla Astman erkendte, at ingen står glade tilbage efter en sådan beslutning.- Det gør ondt. Men jeg ser ingen anden løsning.

Hun håbede dog, at der ville være stillinger til alle ansatte på de to sygehuse.- Vi kan ikke garantere alle et job, men jeg håber, vi kan finde løsninger, så alle fortsat har et tilbud om ansættelse i Region Nordjylland, sagde regionsrådsformanden.Anden sygehuslukning var i spilFlere enkeltpersoner og SF kæmpede hårdt for synspunktet om, at man i stedet for at lukke sygehuset i Dronninglund burde lukke sygehuset i Hobro.

- Selv om der er 70.000 borgere i området, så må man nok sige, at det er lige i overkanten at have sygehus både i Hobro og i Farsø. Og da Hobro kæmper med lægemangel og nu også får færre intensive senge, ja så mener vi, at Farsø har fremtiden for sig, sagde Bente Lauridsen fra SF.Kritik af procesMindretallet skosede også flertallet for at have indgået forlig i sygehussagen allerede for en måned siden. Det forsvarede socialdemokraternes gruppeformand Mogens Nørgaard sådan dog.

- Det var, fordi forhandlerne arbejder hårdt og seriøst. Og så var det fordi et udvalg skulle ud at rejse, andre skulle på ferie og vi skulle have det klar til et møde i forretningsudvalget. Så der er såmænd god logik i det.

Facebook
Twitter