Regionsrådspolitikere vil have et mindre regionsråd

Det nordjyske regionsråd er alt for stort, mener hvert fjerde af de nuværende medlemmer.

Der skal tælles længe for at finde de 41 medlemmer af det nordjyske regionsråd. Men står det til hver fjerde af de nuværende medlemmer, skal der skæres ned på antallet af mandater. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Der er 41 medlemmer af det nordjyske regionsråd, men så mange er der slet ikke brug for. Sådan siger knap en fjerdedel af de nuværende medlemmer ifølge en rundspørge fra DR.

En af dem er socialdemokraten Poul Erik Andreasen, der har været medlem af regionsrådet, siden det blev stiftet i 2006. Han stiller ikke op igen – fordi der er for lidt at lave.

Overbefolkningen i regionsrådet betyder ifølge Poul Erik Andreasen, at man har oprettet en række udvalg uden indflydelse.

- De folk skal jo have noget at nørkle med, og så sidder de og diskuterer diverse rapporter. Men de har ingen økonomisk indflydelse overhovedet, siger han.

Sådan ser Venstres spidskandidat til regionsrådet, Lone Sondrup, ikke på tingene. Hun synes, at 41 medlemmer er passende, så politikere fra hele er repræsenteret i regionsrådet.

Og hun afviser, at regionsrådets fagudvalg er rene beskæftigelsesprojekter for politikerne.

- Det er utroligt spændende at sidde i udvalgene. Det er der, indflydelsen er, siger Lone Sondrup.

25 ud af 41 regionsrådsmedlemmer har svaret på DR’s rundspørge.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.