Rejseselskab aflyser billige billetter til London

Airnavia får kritik, efter selskabet har aflyst alle bookede flyrejser fra Aalborg til London.

Airnavia er et nystartet dansk selskab med base i Aalborg Lufthavn (arkivfoto af Aalborg Lufthavn). (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Vildledning og regler der bliver omgået.

Rejseselskabet Airnavia får med grovfilen af Danmarks Rejsebureau Forening, efter det har aflyst alle bookede flyrejser fra Aalborg til London.

Selskabet har betalt rejseprisen tilbage, som i nogle tilfælde er ned til 49 kroner, men det har ikke anvist eller betalt for en alternativ rejsemulighed.

Danmarks Rejsebureau Forenings administrerende direktør Lars Thykier kalder det vildledende, fordi Airnavias produkt er skruet sammen, så forbrugerne tror, at Airnavia er et flyselskab. Men ikke er det.

-Vi synes, at det er kreativt at sige, at bare fordi vi ikke er et flyselskab, så skal vi ikke dække noget som helst, siger han.

Driftschef Mathias Madsen fra Airnavia er ærgerlig over, at efterspørgslen ikke har været der, så selskabet er blevet nødt til at aflyse turen til London.

-Derfor går vi ud to måneder før og aflyser, så gæsterne har en mulighed for at nå at finde en rute et andet sted, siger han.

En alternativ rute bliver hurtig væsentlig dyrere for gæsterne at købe et andet sted, men der kan selskabet ikke hjælpe.

-Vi har solgt en vare, som vi desværre ikke kan levere, og som vi må annullere, og så er det op til gæsten selv at finde et andet flyselskab til London, siger Mathias Madsen fra Ainavia.

Selskabet sælger flybilletter til otte sydeuopæiske destinationer under samme betingelser som billetterne til London.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.