Rift om at komme ind på skibsføreruddannelsen

Allerede inden Skagen Skipperskole klipper den røde snor til en ny skibsføreruddannelse, er der venteliste.

Som skibsfører får man typisk job som navigatør og arbejdsleder på broen. (© Skagen Skipperskole)

Det er blevet nemmere at holde på nordjyske unge med maritime interesser.

I dag åbner Skagen Skipperskole sin nye skibsføreruddannelse, der i traditionel form ellers kun findes på Marstal Navigationsskole i Ærø.

Det betyder, at unge nu kan tage alle maritime uddannelser i Nordjylland, og dermed undgår de at skulle flytte til andre byer med søfartsuddannelser.

Ifølge forstander Anders Andersen fra Skagen Skipperskole kan det holde på de unge.

- Når vi kan tilbyde et job bagefter og påvise et spændende erhverv, så har vi en tro på, at vi kan få en del af de unge mennesker, som ellers ville flytte væk, til at blive, siger forstanderen.

Allerede inden skolen åbner kan Anders Andersen melde om en "ekstremt flot søgning," og der er lang venteliste til det første fulde hold. Ligeledes melder skolen om fulde hold på kyst- og fiskeskipperuddannelserne.

Ifølge direktør for Søfartens Ledere Fritz Ganzhorn er uddannelse vigtig for den maritime branche.

- Når man har et fuldt maritimt uddannelsesvalg for regionens unge og mulighed for at fastholde både skoler og uddannelser i det nordjyske, så gavner det både beskæftigelsen og selvfølgelig også udviklingen af både Skagen og den nordjyske region, siger direktøren.

I første omgang optager Skagen Skipperskole 21 unge på den nye skibsføreruddannelse, der er en et-årig overbygning på elevernes halvandet år lange sætteskipperuddannelse.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.