S kæmper videre for letbane i Aalborg

Regeringen droppede 839 millioner kroner stort tilskud i sit finanslovsudspil, men Socialdemokraterne kæmper videre for Aalborg Letbane.

Også Aalborg Byråd holder fast i letbanen. 30 ud af 31 byrådsmedlemmer stemte mandag for den overordnede plan for projektet (Foto: Hening Larsen Architects)

Aalborg kommer til at få en letbane som planlagt, hvis det står til Socialdemokraterne.

Partiet har netop besluttet at tage letbanen med i sit finanslovforslag - og trodser dermed regeringspartiet Venstre, der vil droppe et tilskud på 839 millioner kroner til projektet.

- Letbanen er grundlæggende en god og sund investering, hvis vi vil have flere til at udskifte bilen med kollektiv transport, siger socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn.

Næsten enigt byråd

Også Aalborg Byråd holder fast i letbanen.

30 ud af 31 byrådsmedlemmer stemte mandag for den overordnede plan for projektet - og det glæder den socialdemokratiske borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

- Det er jo kun et finanslovsforslag, som er blevet fremlagt af den nye regering, og vi har været i dialog med en lang række partier, som måske gerne vil noget andet. Vi har været meget aktive, og jeg har været på Christiansborg mange gange, så jeg håber, det giver gevinst, men der er jo ingen garantier, siger borgmesteren.

Kun Liberal Alliance stemte imod letbane-planen på byrådsmødet i går.