Særsyn over Aalborg: Kanin med store tænder landede på parkeringsplads

En varmluftballon med svensk besætning måtte på udramatisk vis lande i utide i Aalborg i aftes.

Klokken 20.30 kunne folk i Aalborg og Nørresundby se luftballonen komme svævende hen over Limfjorden og ind mod Aalborg-by, hvor den landede på en parkeringsplads. (Foto: Keld M. Petersen/Karin Mette Petersen © PRIVATFOTO)

En neon-grøn kanin med store hvide fortænder svævede i aftes tæt henover Limfjorden og ind over Aalborg til, må man formode, stor forbløffelse for mange aalborgensere.

Kaninen, der ganske vist viste sig at være en luftballon, bevægede sig henover hustagene i en rum tid, hvor den skiftevis steg og faldt i den vindstille aftenhimmel, inden den landede på en parkeringsplads tæt ved Sygehus Syd.

Luftballonen, der havde en 37-årig svensk ballonskipper og yderligere et besætningsmedlem om bord, var nødt til at lande i utide midt i byen, fordi den manglede vind.

"... da der ikke var mere vind, stod han stille i luften, og så har sådan en ballon ikke så mange andre muligheder end at lande der, hvor den er."

Jan Eliasen, naviair

Den slags ser man ikke så tit, fortæller Poul Badsberg, vagtchef ved Nordjyllands Politi.

- Det er en ganske usædvanlig hændelse.

- Der er ikke nogen, der er kommet til skade, og der er ikke nogen, der er blevet generet, men det har selvfølgelig vakt en vis opstandelse, siger han.

Efter landingen pakkede ballonbesætningen varmluftsballonen sammen, og det er på nuværende tidspunkt uvist, hvor de to personer kom fra, og hvor de var på vej hen.

I Aalborg Lufthavn var Naviair, der er ansvarlig for luftkontrollen i området, i kontakt med skipperen under landingen, og det forløb uden problemer, fortæller Jan Eliasen, pressevagt ved Naviair.

- Piloten var professionel hele vejen igennem og talte med vores tårn, som han skulle, og da han landede, gav han besked om, at begge mand ombord var i god behold, siger han.

Der er som sådan ikke noget ekstraordinært i, at en luftballon må lave en kontrolleret landing et andet sted, end det der var planlagt, oplyser Jan Eliasen. Det usædvanlige er selve landingsstedet.

- For os er det almindelig standard, at man laver en kontrolleret landing, bortset fra at landingspladsen ikke var så standard, som den plejer at være, siger Jan Eliasen.

- Men da der ikke var mere vind, stod han stille i luften, og så har sådan en ballon ikke så mange andre muligheder end at lande der, hvor den er, fortsætter han.

Landingen kan ifølge Naviair skyldes, at vejr og vind ikke var som forudsagt, eller at ballonskipperen har forregnet sig en smule.

I samarbejde med lufthavnsmyndighederne skal det nu afgøres om, der er grund til at sigte luftskipperen for at overtræde reglerne for luftflyvning med ballon.

Lars Mørch var blandt de aalborgensere, der overværede luftballonen lande på en parkeringsplads midt i byen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.