Satsning i Norge skaber job i Nordjylland

Et erhvervsfremstød i Norge har øget omsætningen hos 35 nordjyske virksomheder

Fokus på forbindelsen mellem Nordjylland og Norge har skabt job og øget omsætning, så nu skal ordningen udvides. (Foto: Hirtshals Havn © DR Nordjylland)

Et målrettet erhvervsfremstød i Norge er blevet så stor en succes, at det nu vil forsøge at udvide markedet til flere andre lande.

Business Aalborg og Erhvervshus Nord står sammen bag "Erhvervsfremstød Norge", og på godt to år har de lært 35 nordjyske virksomheder kunsten at sælge nordjysk ekspertise til Norge.

Projektets konsulent Ejvind Vinde siger, at planerne skal udvides til flere lande i nærområdet, og nævner konkret Sverige, Finland, Island og det nordlige Tyskland.

Mindst 50 nye arbejdspladser Ejvind Vinde vurderer, at de nordjyske virksomheder minimum har øget deres omsætning med mellem 50 og 60 millioner kroner.

- Og rent hardcore har det givet minimum et halvt hundrede arbejdspladser i Nordjylland, siger han.

Det er især Vækstforum Nordjylland, der har finansieret fremstødet i Norge, og Ejvind Vinde håber på støtte også de næste tre år.

Tvivl om fortsat støtte Projektet "Nordjysk Erhvervsfremstød Norge" har endnu ikke fået de nødvendige støttekroner fra Vækstforum. Men selv om Erhvervshus Nord får afslag, så arbejdes der videre med ideen.

- Modellen er så god, at den vil kunne finansieres af kommunerne eller blive et privat projekt, mener Ejvind Vinde.

Erhvervsfremstødet i Norge er et samarbejde mellem de 10 Nordjyske kommuner samt Væksthus Nordjylland og Eksportrådet. Erhvervshus Nord er tovholder på projektet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter