SF-bagland: Drop salget af aktier til Goldman Sachs

Nordjyske SF'ere opfordrer deres folketingsmedlemmer til at droppe salget af DONG-aktier til investeringsbanken Goldman Sachs.

Næstformand for SF i Nordjylland, Jørgen Grøn, mener ikke, beslutninger om vores fælles energiforsyning skal lægges til udlandet. (Foto: Sara Røjkjær © DR Nordjylland)

SF’s bagland i Nordjylland har en klar opfordring til de to folketingsmedlemmer, der er valgt her i landsdelen: Drop salget af aktier i energiselskabet DONG Energy til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Næstformand for SF i Nordjylland, Jørgen Grøn, mener ikke, beslutninger om vores fælles energiforsyning skal lægges til udlandet.

- Det skal være i Danmark, vi træffer afgørelser om vores energiforsyning. Nu har SF så mange gange bøjet nakken for Corydon. Denne gang er det Corydon, der skal give sig, siger Jørgen Grøn.

Socialdemokrater opfordrer til en timeout

Også formanden for Socialdemokraterne i Nordjylland, Mogens Vestergaard Pedersen, er skeptisk over for at lade Goldman Sachs købe sig ind i DONG Energy.

- Vi opfordrer vores partiledelse til en timeout, inden man gør den handel helt færdig. Man skal undersøge, om pensionskasserne er et reelt alternativ, siger Mogens Vestergaard Pedersen.

Siden regeringen i efteråret indgik en aftale med Goldman Sachs, hvor banken kommer til at købe aktier for omkring 8 mia. kr. i DONG Energy, er det kommet frem, at Goldman Sachs sandsynligvis ikke kommer til at betale dansk skat af sine aktier.

Folketingets Finansudvalg får lov at læse aftalen

Og det har fået arbejdsmarkedets pensionskasser til at foreslå sig selv om investorer i stedet for den amerikanske investeringsbank.

I går besluttede finansminister Bjarne Corydon at lade medlemmerne af Folketingets Finansudvalg se aftalen mellem staten og Goldman Sachs.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de to nordjyske folketingsmedlemmer fra SF, Lisbeth Bech Poulsen og Pernille Vigsø Bagge.

Facebook
Twitter