SF-byrådspolitiker: Vi skal turde stille rimelige krav til udlændinge

Venstrefløjen er for berøringsangste og nervøse for at blive slået i hartkorn med DF.

Vi skal turde stille rimelige krav til både danskere og udlændinge, siger Jørgen Bing, SF-byrådsmedlem i Hjørring (Foto: Birgitte Kragh © DR Nordjylland)

Venstrefløjen har været for berøringsangste i udlændingedebatten.

Sådan lyder diagnosen fra SF's formand, Pia Olsen Dyhr, i Jyllands-Posten tirsdag.

Dermed har venstrefløjen måske - mod sin vilje - været med til at give højrefløjen mere vind i sejlene, siger byrådsmedlem i Hjørring, Jørgen Bing (SF).

- Vi har nok været bange for at blive slået i hartkorn med de fuldstændig én-øjede typer, der efter min mening er hos Dansk Folkeparti på den anden side, siger byrådspolitikeren.

Pia Olsen Dyhr kritiserer blandt andet venstrefløjen og feministkredse for ikke at turde gå åbent ind i debatten om sammenhængen mellem kultur, etnicitet og seksuelle overgreb, som dem, der blandt andet fandt sted i Køln i Tyskland nytårsnat.

- Det er på tide, vi nytænker måden, vi kommunikerer på i Danmark, for selvfølgelig er der nogle grundlæggende rettigheder, vi bare ikke skal gå på akkord med, siger hendes nordjyske partifælle.

- SF er jo et parti, der ønsker at bistå verdens flygtninge og vise venlighed og integrere de indvandrere, der kommer, men det kræver alt sammen en gensidig respekt, og der skal vi selvfølgelig turde stille rimelige krav, siger Jørgen Bing.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.