Skifergas: Enhedslisten vil stoppe prøveboring uanset prisen

Selv om der skal betales erstatning til energiselskabet bag prøveboringen efter skifergas, så mener Enhedslisten, at tilladelsen skal trækkes tilbage.

Totals boreplads prøveboring efter skifergas skal stoppes med det samme, hvis det står til Enhedslisten (Arkivfoto) (Foto: © Karin Mette Petersen, DR Nordjylland (Arkivfoto))

Der skal sættes en stopper for prøveboringerne efter skifergas i Nordjylland - uanset prisen. Det mener Enhedslisten, som er klar til at betale en erstatning til energiselskabet Total.

- En eventuel erstatning er en billig pris at betale for at beskytte miljøet og sørge for, at vores børn og børnebørn også har rent drikkevand i hanerne, siger partiets miljøordfører, Per Clausen.

Per Clausen efterlyser samtidig en udmelding fra de partier, som også er imod prøveboringen efter Skifergas i Nordjylland.

- Jeg savner en klar tilkendegivelse fra de andre partier, om de vil være med til at stoppe den her udvinding, siger han.

Minister afviser at stoppe

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) har tidligere afvist at trække tilladelsen til skifergasboringen tilbage.

- Når et firma først har fået en tilladelse til at investere, så kan man ikke bare trække den tilbage. Det ville have meget vidtrækkende konsekvenser, sagde ministeren for godt en uge siden.

Men den udmelding giver Enhedslistens miljøordfører ikke ret meget for. Han mener nemlig sagtens, at staten kan trække tilladelsen tilbage.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det mest fornuftige og anstændige er at stoppe det her cirkus. Så må man tage konsekvensen af det efterfølgende, siger han.

https://www.facebook.com/Journalist.ErkanOzden/videos/815380215213511/