Skifergas: Kommune kræver redegørelse af Total

Frederikshavn Kommune beder nu energiselskabet Total om en redegørelse efter klager om overtrædelse af tilladelser.

De nylige protester er ikke første gang, at skifergasboringen har ført demonstranter med sig. Her er det ved det første arbejde på pladsen, at der også var mødt folk op.

Klager over, at energiselskabet Total arbejder på skifergas-borepladsen ved Dybvad på helligdage, får Frederikshavn Kommune til at bede selskabet om en redegørelse.

To gange i løbet af Påsken og i dag den 7. april har aktivister blokeret for lastbilers kørsel af materiel til borepladsen. De mener, at Total overtræder de tilladelser de har.

- Med baggrund i de hændelser der har været over Påsken og weekend, har vi bedt Total om en redegørelse for de hændelser, der måtte have været. Så afventer vi det, og så ser vi, hvad det giver anledning til, siger teknisk direktør i Frederikshavn, Christian Roslev.

Blokerede for lastbiler

Der har påny i dag været blokade mod energiselskabet Totals boreplads efter skifergas ved Dybvad. Omkring 50 aktivister blokerede for at fire lastbiler med boreudstyr kunne køre ind på pladsen.

De tre af lastbilerne har franske nummerplader og kommer med dele af boreriggen, der skal bruges til at lave en efterforskningsboring. Den fjerde lastbil er dansk og har en kran på ladet.

Nordjyllands Politi har været til stede ved demonstrationen med et større antal betjente. De fleste demonstranter gik fra blokaden frivilligt, men ved enkelte tilfælde måtte politiet bære demonstranter væk.

FacebookTwitter