Skiftede navn ved en fejl: Aalborg Universitet blev til skole for magi og trolddom

På Google har universitetet de seneste uger heddet "Hogwarts Skole for Heksekunstner og Troldmandsskab".

En spøg blev pludselig offentliggjort i cyberspace efter en teknisk fejl i overgangen fra en gammel til en ny hjemmeside. (Foto: (Grafik) Signe Heiredal (DR))

Besværgelser, koste og ugler lignede kortvarigt en del af pensum på Aalborg Universitet.

En teknisk fejl betød nemlig forleden, at skolens hjemmeside blev omdøbt til ”Hogwarts” på Google.

Hogwarts er nok bedst kendt som troldmandsskolen fra den populære Harry Potter-serie.

Sporet af magi og mystik kan spores tilbage til Kasper Løvschall, chefkonsulent ved Universitetsbiblioteket på Aalborg Universitet, der ved et uheld omdøbte universitetet til en skole for heksekunster og troldmandsskab.

Det skete i forbindelse med, at der skulle overføres oplysninger fra en gammel hjemmeside til en ny, og pludselig havde skolen skiftet navn.

- Der gik lidt tid, før der var nogen, der opdagede noget. Så fik vi nogle henvendelser til vores IT-support og vores forskningsportal.

- Men når folk fik en forklaring på, hvad der var sket, blev det taget med et glimt i øjet og et smil, siger Kasper Løvschall.

Stadig en magisk skole

På universitetet har man svunget tryllestaven, så størstedelen af skolens sider ikke længere leder tankerne hen på hekse og troldmænd. Men det er endnu ikke lykkes at fjerne alle de magiske referencer endnu.

- Jeg tror, der er en 7-8000 sider, der stadig har navnet ”Hogwarts”. Men det er trods alt bedre end 400.000, som der var før, siger Kasper Løvschall.

Ligesom Google endnu ikke har glemt Aalborg Universitets forbindelse til den magiske verden, så regner Kasper Løvschall heller ikke med at få lov til at glemme det lige foreløbigt.

- Det er en sjov historie, så jeg kommer nok til at høre en del for det, men det er også okay, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk