Skolehjælp til familier med plejebørn

Plejeforældre får hjælp til at støtte deres plejebørn med lektierne.

Mariagerfjord Kommune har ansat en læreruddannet supervisor, som vejleder plejefamilierne i, hvordan de bedst støtter børnene i skolearbejdet. (© Arkiv/Colourbox)

For anbragte børn kan regnestykker og danskopgaver være en ekstra stor udfordring.

Derfor skal der sættes ind med ekstra hjælp til plejefamilierne.

Det mener man i Mariagerfjord Kommune som har ansat en læreruddannet supervisor, som vejleder plejefamilierne i, hvordan de bedst støtter børnene i skolearbejdet.

Plejeforældre skal ikke være hjælpelærere

Niels Graarup har siden september guidet ni plejefamilier i, hvordan de bedst hjælper deres plejebørn med lektierne.

- Det er vigtigt, at de opgaver, børnene laver derhjemme, er noget, de kan. Det skal være træning. Sådan at plejeforældrene ikke bliver en slags hjælpelærere, men mere en støtte for børnene, siger han.

Niels Graarup er som plejefamiliesupervisor også med til vejlede barnets lærere. Den ekstra hjælp er vigtig, da anbragte børn ofte har nogle særlige udfordringer i skolen - både fagligt og socialt, fortæller familiechef i Mariagerfjord Kommune, Kit Borup.

- Det kan være svært for anbragte børn, da de nogle gange har huller i skolegangen, eller fordi de i nogle perioder ikke kan koncentrere sig på grund af svigt. Så det er en særlig stor opgave for plejefamilierne at hjælpe barnet til at nå det potentiale, det nu har, siger hun.

Projektet, der endnu er et forsøg, skal nu evalueres, men de foreløbige erfaringer er så gode, at Mariagerfjord Kommune overvejer at brede det ud til alle kommunens plejefamilier.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.