Skoler i Portugal og Polen skal gøre undervisningen bedre i Nordjylland og omvendt

Gug Skole i Aalborg er som eneste skandinaviske med i EU-projekt, som flytter undervisning over grænserne

Fem Europæiske skoler er blevet udvalgt til at deltage i et tre-årigt EU-projekt, som sætter fokus på den gode og anderledes undervisning. En af de fem er Gug Skole i Aalborg. (Foto: Camilla Faurholdt-Löfvall © DR)

- Jeg synes, det er fantastisk at vores lille skole, hvis man kan sige det sådan, har sådan nogle store muligheder, hvor man kan komme ud af skolen og til andre lande og byer og se hvordan, deres kultur er.

Sådan siger Amalie Holmstrøm fra ottende klasse på Gug Skole.

Skolen er den eneste skandinaviske, der er udvalgt til at være med i et tre-årigt EU-projekt, som skal skubbe det bedste undervisning fra europæiske skoler over landegrænserne. Elever og lærere tager på ture til andre lande for at lade sig inspirere af de anderledes undervisningsformer og kulturer.

Udbreder ny viden

Henrik Bilgrau er viceskoleleder på Gug Skole og tovholder på projektet. I følge ham skal eleverne og lærerne agere som ambassadører for det, de har lært på deres ture.

- Når de kommer hjem igen, så har de en forpligtelse i forhold til at udbrede det, de har set af innovative måder at drive undervisning på. Det er vigtigt, at det har en funktion, så det ikke kun er dem, der har fået en spændende oplevelse, siger han.

Eleverne på Gug Skole er for nylig kommet hjem fra en tur til Polen, og Amalie Holmstrøm var begejstret for turen.

- Efter rejsen til Polen var der flere i vores klasse, der meldte sig til projektet, end der var før. De var lidt bange for det, men nu syntes de egentlig, det var pænt fedt, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.