Skoler sparer penge på trådløs varmestyring

To nordjyske skoler kan styre temperaturen fra en app på telefonen eller computeren.

Pedel Per Larsen kan med få klik på skærmen skrue op og ned for varmen i klasseværelserne (Foto: Eddi Frantsen- DR Nordjylland)

Der er penge at spare på varmeregningen, hvis temperaturen i skolernes klasseværelser kan styres helt præcist.

Det satser de i hvert fald på i Aalborg Kommune, hvor to skoler er med i et kommunalt energispareprojekt.

Skolerne i Ferslev og Vester Hassing har derfor installeret et system, hvor temperaturen i klasseværelserne kan styres trådløst fra telefonen og computeren.

Nemt for pedellen

Pedellen på Vester Hassing Skole kan med få klik på skærmen skrue op og ned for varmen i klasseværelserne.

- Jeg har downloadet sådan en app til min PC, og så kan jeg se, hvor varmt der er i de enkelte klasser, siger pedel Per Larsen.

Det er derfor nemt for pedellen at skrue ned for varmen i de enkelte klasseværelser, hvis eleverne for eksempel er i erhvervspraktik.

- Det er meget simpelt bygget op. Der er ikke noget hokuspokus, siger han.

Penge at spare

Det giver god mening, at temperaturen kan kontrolleres præcist. Det er nemlig ikke kun for at gøre livet lettere for pedellerne - det er også for at spare penge. Det siger projektleder Lars Toft fra EnergiMidt.

- Skolerne skulle gerne spare noget energi, og det vil sige, at Aalborg Kommune også sparer på driften. Det er sådan set det vigtigste formål, siger han.

Men selv om systemet er så simpelt, at pedellen mener, at eleverne i 1. klasse kan styre det, så gør anlægget ham ikke arbejdsløs.

- Pedellen kan de ikke undvære, griner Per Larsen.