Slut med rygning under åben himmel

Sluk venligst cigaretten, når du er i parken. Sådan lyder opfordringen fra Aalborg Kommune til besøgende i Friluftsbadet.

Friluftsbadet skal være den første røgfrie park i Aalborg Kommune, men der kan være endnu flere røgfri parker på vej (Foto: Marie Bergmann- DR Nordjylland)

Først blev cigaretterne forvist fra barer og restauranter. Og nu skal det også være slut med at ryge, hvor man har lyst, når man besøger den kommunale park.Friluftsbadet i Aalborg skal nemlig gøres til den første røgfrie park i Aalborg Kommune. Det forklarer rådmand for Sundhed og Kultur, Mads Duedahl.- Der er altså mennesker som gerne vil være på afstand fra røgen. Specielt børn og unge mennesker skal have mulighed for at komme på afstand, så de ikke bliver udsat for passiv rygning, siger han.

Forbud møder kritikDet er dog ikke blevet helt umuligt at tænde en cigaret i friluftsbadet. Der er blevet sat et rygeskur op ved indgangen til parken, og her må der stadig ryges.Men de nye regler vækker kritik hos nogle af de besøgende, som DR Nordjylland mødte i Friluftsbadet.Man ligger altså ikke så tæt i Friluftsbadet, at man bliver generet af røgenVibeke Jensen, Aalborg- Man ligger altså ikke så tæt i Friluftsbadet, at man bliver generet af røgen, siger Vibeke Jensen fra Aalborg.- Det med rygeforbud er altså ved at tage overhånd, siger Bjarne Mousten fra Nørresundby.

Flere røgfrie parker på vejAalborg Kommune planlægger nu alligevel at gøre endnu flere offentlige steder røgfrie, fortæller Mads Duedahl.- Det kunne være på legepladser og på fodboldbaner, hvor de unge hold spiller. Så signalerer vi, at man godt må finde et andet sted at ryge end lige op i hovedet på børnene, siger han.

Der bliver ikke uddelt bøder, og folk bliver heller ikke smidt ud, hvis de ryger i parken, siger Mads Duedahl, der dog håber, at skiltene er nok til, at de besøgende undlader at ryge på området.

Facebook
Twitter