Snak med en psykolog og få et job !

Det kan være umådeligt svært at komme tilbage i arbejde, hvis man har været syg længe - men en snak med en psykolog efter en depression eller en omgang stress kan gøre underværker, viser erfaringer fra Nordjylland.

I en nordjysk kommune har Jobcentret taget psykologer i brug for at hjælpe folk i arbejde igen - og det virker med en god snak. (Foto: Pressmaster © Colourbox)

Snak med en psykolog og få et job.

I Jammerbugt Kommune virker den strategi så godt, at de har valgt at ansætte endnu flere psykologer til at hjælpe sygemeldte i job.

Det fortæller beskæftigelseschef Jannie Knudsen.

Vi tror også, de beholder arbejdet

- Vi har fået flere borgere tilbage på arbejdsmarkedet igen på den måde. Og de er kommet sådan tilbage, at vi tror på, at vi varigt kan fastholde dem på arbejdsmarkedet, sige hun.

Der er endnu ingen præcise tal for, hvad kommunen sparer ved på den måde at få flere i arbejde.

Det er en væsentlig bedre hjælp

Men ifølge Jannie Knudsen er psykologerne en god investering.

- Vi sparer og vinder på samme tid, samtidig med, at vi tror på, at vi giver borgerne en væsentlig bedre hjælp med psykologerne, siger hun.

Godt med en snak ovenpå stress eller depression

Det er blandt andet mennesker med depressioner, stress eller eftervirkninger fra en længerevarende livstruende sygdom, der har brug for at snakke med en psykolog.

- Og uden psykologerne ville det være væsentlig svære at hjælpe de her borgere tilbage på arbejdsmarkedet igen, siger Jannie Knudsen.

Den første psykolog blev ansat for et år siden, og nu er der tre tilknyttet Jobcenter Jammerbugt.

Facebook
Twitter