Socialøkonomiske virksomheder myldrer frem

De socialøkonomiske virksomheder ansætter de, der ellers er faldet ud af arbejdsmarkedet og ikke kan komme ind igen.

De socialøkonomiske virksomheder ansætter de, der ellers er faldet ud af arbejdsmarkedet og ikke kan komme ind igen. (Arkivfoto) (Foto: Beck Pack Systems © DR Bornholm)

Virksomheder, der tager hånd om samfundets svageste, skyder op over alt i Nordjylland. De socialøkonomiske virksomheder ansætter de, der ellers er faldet ud af arbejdsmarkedet og ikke kan komme ind igen.

I Nordjylland er der nu 25 af den slags firmaer. Alene i år er der åbnet fem nye.

- Jeg vil sige, der er en stigende interesse for det. Den øgede fokus på det, får flere til at melde sig, siger Inger Møller, der er formand for foreningen Socialøkonomi Nordjylland.

Flere kommuner har ansat konsulenter

Der er ingen præcise tal for, hvor mange socialøkonomiske virksomheder, der er i Nordjylland. En optælling, DR Nordjylland har lavet, viser, at der mindst er 25.

Men der er plads til endnu flere. Derfor har Jammerbugt- og Frederikshavn kommuner ansat konsulenter til at fremme socialøkonomi.

- Alle borgere skal have ret til at være på arbejdsmarkedet. Uanset hvad de fejler, siger John Karlsson, der er formand for arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Flere firmaer må tage ansvar

Foreningen Socialøkonomi Nordjylland arbejder for at få flere firmaer til for eksempel at ansætte personer, der er udenfor arbejdsmarkedet på grund af eksempelvis fysiske eller psykiske problemer.

Men selvom virksomhederne arbejder med mange forskellige ting, så er der én ting, der kendetegner bagmændene.

- De er ildsjæle, der brænder for, at den her samfundsmæssige udfordring bliver løst, siger Inger Møller formand.

FacebookTwitter