Spar Nord beskyldes for homofobi

Københavns teknik- og miljøborgmester er rystet over de argumenter, Danmarks 6. største bank bruger mod, at en del af Rådhuspladsen i København skal omdøbes til Regnbuepladsen.

Ledelsen i Spar Nord Bank siger torsdag formiddag, at man ikke ønsker at kommentere beskyldningerne om homofobi.

Danmarks 6. største bank, Spar Nord Bank A/S, bliver beskyldt for at være homofobiske.

Banken er utilfreds med at en del af Rådshuspladsen i København skal til at hedde Regnbuepladsen.

Teknik- og Miljøborgmester: Jeg er glad for, det ikke er min bank

25 år efter verdens første registrerede partnerskab blev indgået på Københavns Rådhus, har et flertal i Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune vedtaget, at give den nyrenoverede plads ved siden af rådhuset navnet "Regnbuepladsen".

Det er Spar Nord utilfreds med.

Men bankens argumenter støder Teknik- og miljøborgmester i København Morten Kabell fra Enhedslisten.

- Jeg synes, Spar Nord skulle overveje, om det er det homofobiske image, de ønsker at give deres kunder og resten af Danmark i 2014, siger Morten Kabell.

Han tilføjer, at han personligt er glad for, at han ikke har sine penge i Spar Nord.

Høringssvar fra Spar Nord: Intetsigende naturbeskrivelse

I et høringssvar til Københavns Kommune skriver Spar Nord:

"Det forekommer pinligt og useriøst, at et så stort flertal i Borgerrepræsentation bakker op om denne intetsigende naturbeskrivelse blot fordi, den tilsyneladende - af visse minoritetsgrupper - er knyttet til en bestemt seksuel observans."

Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell, siger, at han er rystet.

- Spar Nord skriver et høringssvar, som emmer indgående af homofobi  og intolerance overfor folk med en anden seksuel orientering. Det kan jeg på ingen måde have respekt for, siger teknik- og miljøborgmesteren.

Formand: Regnbue-, solskins- eller blæsepladsen er et fantasinavn

I høringssvaret fra Spar Nord skriver Thomas Højlund, formand for Bankråd København, at Københavns Kommune ønsker at ændre navn til et fantasinavn uden nogen som helst relation til området eller personer i det danske eller københavnske miljø.

"Navnet er at sidestille med Solskinspladsen, Regnvejrspladsen, Blæsepladsen eller andre beskrivelser af naturfænomener", som der står i svaret.   

Spar Nord Bank: Ingen kommentarer

Teknik- og Miljøudvalget i København skal efter endt høring mandag godkende, at de indkomne høringssvar ikke giver anledning til at ændre navnet Regnbuepladsen, som Borgerrepræsentationen tidligere har truffet beslutning om.

Hverken Spar Nords administrerende direktør Lasse Nyby eller pressechef Leif Lind Simonsen ønsker at udtale sig om sagen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk