Spørger borgerne til råds om trafikløsninger

Kommuner og regionen efterlyser løsninger på trængselsproblemer i Nordjylland.

Du får nu selv chancen for at pege på, hvor du oplever problemer med at komme frem i Nordjylland.

Træt af at vente eller holde i kø? Du får nu selv chancen for at pege på, hvor du oplever problemer med at komme frem i Nordjylland. Virksomheder, organisationer og almindelige borgere bliver spurgt til råd for at der kan blive gjort noget ved problemerne.

Selv om der er både motorvej og tog til Hirtshals, så oplever direktør i Color Line Henrik Renneberg problemer i forhold til at drive sin virksomhed

- Vi oplever problemer i Limfjordstunnelen og på E45, og det gør at trafikken til og fra Nordjylland er begrænset. Og vi har også problemer med persontrafikken og godstransporten, siger han.

Business Region North Denmark diskuterer i dag fredag et forslag om at lave en fremkommelighedsanalyse efter ønske fra de nordjyske borgmestre. Og bidrag fra borgere og virksomheder og andre er vigtige, siger projektleder i Regional udvikling Svend Tøfting.


- Vi kan bruge det til at høre, hvordan de som bevæger sig ude på vejene oplever det i dag. Vi skal bruge det sammen med de data, vi har i dag, til at give politikerne et grundlag for at se, hvor der er trafikale problemer, siger Svend Tøfting.

Trafikproblemer over Limfjorden, omkring Aalborg og på strækningen mellem Aalborg og Thisted er blandt de områder, der særligt er fokus på.

Regionen anslår, at der alene i Aalborg Kommune ved god styring af trafikken vil være en gevinst på 50 millioner kroner om året. Og direktør Henrik Renneberg mener, det er på høje tid at få gjort noget.

- Når fremkommeligheden bliver dårlig, så oplever vi begrænsninger fra vores videre vækst, fordi vi simpelthen får færre kunder, siger han.

Fremkommelighedsanalysen skal give politikerne mulighed for at gøre noget ved problemerne, hvor de er størst og man får størst gevinst for pengene. Den ventes klar til sommer.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.