Stressramte strømmer til gratis kursus: Jane kom hurtigt tilbage på sit job

Kommunalt kursus bliver rendt over ende af stress-ramte borgere.

I gruppen kan man tale åbent om alt - også om, hvordan man sådan går på kanten af opgivelse og tænker, om man nogensinde kan få det bedre, siger Jane Jacobsen. (Foto: christine Nørgaard © DR Nórdjylland)

Glemsomhed, tankemylder og søvnløse nætter. Et kommunalt kursus bliver overrendt af borgere med stress-symptomer.

- Det var simpelthen det, der fik mig på den anden side af min stress. Jeg havde nok kunnet rejse mig ved hjælp af min psykolog, men det her har været så banebrydende, siger Jane Jacobsen fra Nibe ved Aalborg.

Hun er en af de mange stress-ramte, der har deltaget i det gratis kursus "Åben og Rolig", som borgere i Københavns- og Aalborg Kommune kan blive henvist til.

I Nordjylland har interessen været så stor, at der i 2017 var 30 procent flere deltagere end i 2016. Og i København var stigningen på 33 procent.

En del af forklaringen er, at lægerne er blevet bedre til at henvise til kurset, siger Betinna Bisp, der er leder af Center for Mental Sundhed i Aalborg Kommune.

- Jo tidligere man kan tage hånd om det, jo større er chancen for, at det ikke udvikler sig til deciderede psykiske lidelser, så det er jeg rigtig glad for, siger den kommunale leder.

Kurset "Åben og Rolig" er et ni ugers meditationsforløb, hvor man deltager i en lukket gruppe på maksimum 14 personer og mødes tre timer hver uge.

- Man er sammen med ligesindede og samtidig med, at man bliver guidet af en kompetent psykolog, så er alt tilladt at tale om i det lukkede rum. Det gør en kæmpe forskel, siger Jane Jacobsen, der er 60 år og til daglig arbejder som international konsulent hos UCN i Nordjylland.

Hun er sikker på, at kurset var afgørende for, at hun forholdsvist hurtigt kom tilbage på fuld tid.

- Det betød alt, at jeg kunne starte roligt op samtidig med, at mine fredage var helliget til at deltage i kurset. Jeg tror simpelthen, at det ellers havde trukket min sygemelding meget, meget langt ud, siger Jane Jacobsen.

I 2017 fik 880 sjællændere og 780 nordjyder hjælp til blandt andet afslapningsteknikker hos "Åben og Rolig". Der er lige nu venteliste for at komme til at deltage i Aalborg.

Facebook
Twitter