Studerende må samles på vandrerhjem

Flere hundrede nye studerende skal huses på Aalborg Vandrerhjem - kommunen garanterer tag over hovedet.

Aalborg garanterer tag over hovedet til alle nye studerende, men flere hundrede må bo på vandrerhjem ved studiestart. (Arkivfoto) (© Colourbox)

Der er ingen ledige studieboliger i hverken København eller Roskilde, og Aarhus har også meldt om øget efterspørgsel på tag og logi til de kommende studerende.

I Aalborg er flere hundrede nye studerende garanteret ly, men må indstille sig på at tilbringe den første tid i hytter ved vandrerhjemmet i Aalborg, siger Eigil Johansen, der forretningsfører ved AKU, der tager sig anvisning af byens kollegie- og ungdomsboliger.

- Vi har 350 nye studieboliger klar senest ved årsskiftet, så de unge skal nok få en bolig, siger han.

Aalborg har Tag-Over-Hovedet-ordning

De studerende bliver indkvarteret som led i Aalborg 'Tag over hovedet-ordning', der garanterer logi til studerende. Tidligere år har der højst været omkring 100 samlet på vandrerhjemmet på samme tid.

- 300-400 studerende skal nok den vej, men mange er der kun kort tid, og det plejer at gå godt, fordi de alle ved, at de er i samme båd, siger Eigil Johansen.

De studerende får et godt sammenhold og kan på mange måder også hjælpe hinanden, når de bor tæt sammen i campinghytterne.

En del bor stadig hjemme

Med til at holde boligproblemerne nede på et lavt niveau er også, at en del unge faktisk kommer fra landsdelen. Får de ikke en studiebolig med det samme, kan de fortsat blive boende hjemme hos far og mor, indtil der bliver noget ledigt. Den løsning vælger en hel del.

Hos AKU stod 5.300 på venteliste ved indgangen til juli. Men tallet er ikke udtryk for den reelle efterspørgsmål. Nogle er skrevet op flere steder og i flere byer. Samtidig er der hele tiden også fraflytning. Både nu og senere på året.

En del kommer på andre tanker og forlader måske studierne for at gå i gang med noget andet, end det de har valgt i første omgang.

9.000 studieboliger om få år

Der bliver i disse år bygget studieboliger i højt tempo i Aalborg.

I dag er der lidt over 6.000 boliger, og det er en fordobling i forhold til for få år siden. I løbet af de kommende tre-fire år bliver det antal forøget med omkring 3.000.

Om det så kan dække behovet på det tidspunkt er noget, som både kommune og AKU nøje overvåger.

De nye studerende søger især mod centrum eller til adresser tæt på deres studiested.

Facebook
Twitter