Sundhedsplejerske: Internettet kan forvirre nybagte forældre

Når forældre i dag skal have svar på deres spørgsmål, så får de det i stigende grad fra internettet fremfor hos deres egne forældre. Men det kan forvirre mere end godt er, siger en sundhedsplejerske.

Sundhedsplejerske Tenna Drescher Tidemann viser Louise Skou, at lille Olivers vægt fint følger graferne på computeren. (Foto: Marendine Ladegaard © DR Nordjylland)

Nybagte forældre er blevet mere usikre på, hvad der er rigtigt og forkert, når den lille ny kommer til verden.Det oplever sundhedsplejen i Mariagerfjord Kommune.Det skyldes i høj grad, at forældrene opsøger for meget information på nettet og i bøger og ikke længere opsøger deres egne mødre, mener ledende sundhedsplejerske Pia Ballentin.Man skal have en, der kan guide en igennem de informationer, man kan få fra nettet. Det er ikke alt det, man finder på nettet, der er det rigtigePia Ballentin, ledende sundhedsplejerske Mariagerfjord Kommune- Man skal have en, der kan guide en igennem de informationer, man kan få fra nettet. Det er ikke alt det, man finder på nettet, der er det rigtige, siger hun.

Der følger ingen opskrift med babyenDer findes et væld af hjemmesider og litteratur om at være forælder. For når man får et lille barn, så følger der jo ikke nogen opskrift med, siger sundhedsplejersken.-  Og man vil jo gerne gøre det så godt som muligt, og så kigger man meget på nettet for at for at finde et svar, men det er ikke altid der, svaret skal findes, siger Pia Ballentin.For meget information kan nemlig forvirre, mener hun.

Nemt at google efter svaretOg det kender pædagog Louise Skou, der er mor til Oliver på tre måneder, godt.- Selvfølgelig er vi allesammen tilbøjelige til at gøre det, fordi det er så nemt, siger hun.

Tilbyder uformel snak med sundhedsplejerskenLouise Skou kommer hver anden mandag til åbent hus i Hadsund.Det er et nyt initiativ i Mariagerfjord Kommune, hvor forældre kan komme og få en uformel snak med sundhedsplejersken. Og det er så populært, at der er pladsmangel i det lånte lokale i Hadsund, fortæller Pia Ballentin.- Før i tiden, der var der en kvindekultur, hvor man overleverede til hinanden. Det ser vi ikke mere, siger hun.For Louise Skou betyder det, at hun kan få snakket om de små ting, der gør hende usikker og hun ikke skal vente til næste gang, sundhedsplejersken kommer på besøg derhjemme.- Det er rart at kunne spørge sundhedsplejersken, så bliver man lidt mere sikker i sin sag, siger Olivers mor.For småt til et telefonopkaldPersonligt ville jeg måske tænke, at det ikke var noget at ringe til sundhedsplejersken om, men så kan man tage herned sådan mere uformelt og spørge lidt ad bagvejenLouise Schou, mor til lille OliverHun fik sit første barn for ni år siden, men meget har ændret sig siden, og hun kan stadig blive usikker på, hvad der er rigtigt og forkert.For eksempel om den tre måneder gamle baby har tabt sig for meget, efter at have gylpet meget en periode.- Det kan godt være, man synes, at det er nogle små ting. Og personligt ville jeg måske tænke, at det ikke var noget at ringe til sundhedsplejersken om, men så kan man tage herned sådan mere uformelt og spørge lidt ad bagvejen, siger Louise Skou.

Facebook
Twitter