Svenstrup

Byen er på mange måder attraktiv: Den ligger tæt på Aalborg, har et stort erhvervsliv og er omgivet af smuk natur. Alligevel har byen en en udfordring, når borgerne skal trommes sammen.

  • Direktør Ib Houtved Jensen og produktionschef Poul Bisgård Pedersen oplever fremgang for B&E Stål. Virksomheden ansætter nye folk. (Foto: Christine Nørgaard © P4 Nordjylland)
  • Det er op ad bakke for Ulf Jæger og Frits Pedersen, når Svenstrupborgerne skal trommes sammen. (Foto: Christine Nørgaard © P4 Nordjylland)
  • Der er ikke langt til indkøbscentret City Syd, men alligevel oplever uddeler Henrik Gade Johansen, at borgerne i Svenstrup støtter hans brugs. (Foto: Christine Nørgaard © P4 Nordjylland)
  • Må Fredagsflækken ikke komme til pølsen, må pølsemester Per Bo Hansen komme til Fredagsflækken. Og det gjorde han og kunne fortælle, at Gøl Pølser IKKE er produceret på samme opskrift, som de andre pølser de laver på byens fabrik. (Foto: Christine Nørgaard © P4 Nordjylland)
  • Troels Uffe Hansen tog imod diplomet, som får plads på det lokale bibliotek. (Foto: Christine Nørgaard © P4 Nordjylland)
  • Farvel og tak til Svenstrup for denne gang. (Foto: Christine Nørgaard © P4 Nordjylland)
1 / 6

Svenstrup har en udfordring som forstad til Aalborg. Det er svært, at skabe sammenhold, selvom vi fik indtryk af, at byen er attraktiv at slå sig ned i. Men mange orienterer sig mod Aalborg, der byder på et rigt kultur- og foreningsliv.

Autoforhandler Ulf Jæger skrev rundt til de handlende og indkaldte til møde, men kun én mødte op, og den tidligere formand for Samrådet i Svenstrup, Frits Pedersen oplevede det samme.

I den lille by Godthåb, få kilometer udenfor Svenstrup, har de ikke det problem. Faktisk oplever de, at Svenstrupborgere gerne møder op, når der sker noget i nabobyen.

Svenstrup har ellers nok at prale af: Et rigt erhvervsliv med store og små virksomheder. Og så burde en vis Skipper Clement også kunne bruges til at markedsføre byen...

Flæksikon for Svenstrup1. Hvor mange indbyggere har byen:

6.785 i følge nyeste tal fra Danmarks Statistik.

2. Hvor har byen sit navn fra:

Vi skynder os bare at skrive forklaringen, og satser på, at det ikke giver yderligere spørgsmål: Det henleder til noget med en "fri mand i en andens tjeneste..."

3. Hvornår er byen fra:

1346.   4. Hvad er højeste punkt:Svenstrup har bestemt sine skorstene, men vi blev enige med gode borgere om, at det måtte være kirken.

5. Byens samlingssted:

Byens torv. Og det er vel også meningen med et torv.

6. Hvor får man ALT at vide:

Storms Bar og Tower Bar burde være stedet, hvor man måske nok kan komme sidelæns ud af døren - men altid med en god historie.

7. Hvad er den største arbejdsplads:

Gøl Pølser (Tulip) og Akafa har hver 250 ansatte.  8. Hvad er den største turistattraktion:Svenstrup får ny julebelysning i 2012 - det vil de gerne slå et slag for. Men der er også parken med vandlegepladsen og stien langs åen til Godthåb. Og slå lige et smut forbi kirken og se mindestenen for Skipper Clement og Slaget ved Svenstrup.9. Hvad er byens slogan:"Svenstrup - byen uden slogan?"

10. Byens kendisfaktor:

Violinisten Anker Buch, som var slagterens søn. Han skulle øve hver dag, og sad i vinduet på sit værelse og spillede en time. Men der er også ham, der slår til fjerbolde - Jan Ø. Jørgensen. Ja, og så selvfølgelig Skipper Clement. DF'eren, folketingsmedlem Søren Espersen er også fra Svenstrup, men var så reel at sige, at han ikke var sikker på andet end han var mere berygtet end berømt.

11. Flækkefaktor (antallet af rundkørsler og lyskryds):

Et spritnyt lyskryds. Rundkørslerne er til gengæld placeret udenfor byskiltene.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter