Svinkløv Badehotel får 36 millioner kroner i erstatning

Genopbygningen af Svinkløv Badehotel er et skridt nærmere efter millionerstatning.

Svinkløv Badehotel brændte i september ned til grunden. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

En kortslutning i en tørretumbler i kælderen var årsag til, at Svinkløv Badehotel d. 26. september sidste år brændte ned til grunden.

Da ilden først fik fat i træbygningen, tog det kun få timer, inden hotellet var omdannet til støv og aske.

Resterne af Svinkløv Badehotel, efter der opstod brand i en tørretumbler og hotellet nedbrændte. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Nu er skaderne efter branden gjort op, og fonden bag Svinkløv Badehotel er blevet tildelt 36 millioner kroner i erstatning fra forsikringsselskabet Alm. Brand.

Heraf går de 26 millioner kroner til genopbygning af selve hotellet, mens resten går til nyt indbo og driftstab, når hotellet skal genopbygges.

Allerede i januar blev det besluttet, at et nyt hotel i samme stil som det gamle vil står klar i 2019, og selvom erstatningsbeløbet ikke kommer til at dække alle omkostninger i den forbindelse, så er bestyrelsesformanden for fonden bag Svinkløv Badehotel, Steen Royberg, godt tilfreds.

- Vi vil gerne lave en version 2.0, hvor vi giver den lidt ekstra gas og gør det lidt bedre end det, der var. Så i forhold til det beløb, der er meldt ud i dag, mangler vi omkring ti millioner kroner for at gøre det, som vi gerne vil, siger han.

- Men aftalen med Alm. Brand sikrer i hvert fald, at vi har mulighed for at genopføre Svinkløv Badehotel, og at vi i fonden så gerne vil gøre det lidt bedre end det, der var, er vores hovedpine, fortæller Steen Royberg.

Lige nu er fonden i gang med at finde de ekstra penge, der blandt andet skal gå til flere badeværelser, så der kommer bad på alle værelser, og en udvidelse af underetagen.

Herudover vil der også blive investeret i et automatisk brandalarmeringsanlæg, og hotellet vil opfylde alle brandkrav til nybyggeri, oplyser fonden.

Tidligere har brandeksperter kritiseret brandsikkerheden på det gamle hotel og endda påpeget, at badehotellet måske kunne have været reddet, hvis det havde haft et nyere brandslukningsanlæg installeret.

Arkitektfirmaet Praksis Arkitekter er udvalgt som totalrådgiver på det nye badehotel, og det forventes at hotellet vil stå klar til sæsonåbning i 2019 mellem påske og pinse.

Facebook
Twitter