Svinkløv Badehotel vil genåbne i foråret 2018

Folkene bag det ikoniske badehotel ønsker at genopføre hotellet.

Svinkløv Badehotel, der var bygget i træ, nedbrændte totalt natten til mandag, d. 26. september. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Folkene bag det nu nedbrændte Svinkløv Badehotel vil genopføre hotellet.

Formand Steen Royberg fra Fonden bag Svinkløv Hotel siger på et pressemøde, at de håber at kunne genåbne mellem påske og pinse 2018. Det er en 100 procent enig bestyrelse, der ønsker at genopføre badehotetellet.

- Den opbakning vi har mødt den seneste uge får os til at tro på projektet, sagde Royberg på et pressemøde mandag formiddag.

Fonden har fået over 100 støtteerklæringer fra private og andre, og håber det vil være mulighed for at trække på dem, hvis det bliver nødvendigt.

- Vi har både evne, vilje og økonomi til at få det genopført, siger Steen Royberg.

Svinkløv Badehotel var et Danmarks mest afholdte badehoteller og stod som en af de største træbygninger i landet. Hotellet blev bygget i 1925 og er derfor godkendt efter bygningsreglementet af 1925.

Det er endnu uvist, hvordan det ny hotel skal se ud.

- Vi ved endnu ikke, hvordan det nye sted skal bygges. Om det skal være træ eller sten. Det sætter vi os sammen om snarest, siger Steen Royberg.

Brandundersøgelser har vist, at det var en fejl i en tørretumbler i hotellets kælder, der satte gang i branden.

FAKTA:

  • Klokken 00:48 modtog politiet anmeldelsen om brand på Svinkløv Badehotel.

  • På det tidspunkt var der 48 overnattende gæster, der alle blev reddet ud i sikkerhed.

  • Badehotellet var samme morgen brændt ned til grunden, trods indsats fra bandvæsenet i Fjerritslev med assistance fra Brovst og Løgstør samt beredskabet i Thisted.