Sygehusbyggeri støvsuger Nordjylland for håndværkere

Byggeriet af et nyt sygehus i Aalborg Øst tapper hele Nordjylland for håndværksmæssig arbejdskraft. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at virksomhederne tager flere lærlinge, mener flere fagforbund.

Kasper Christensen (tv) og Alex Sloth Jensen er begge lærlinge ved Stiholt i Aalborg. Her er 39 ud af 200 ansatte lærlinge. (Foto: Mette Ring- DR Nordjylland)

Det bliver snart umuligt at finde for eksempel vvs'ere, smede og elektrikere til byggeprojekter i eksempelvis Hirtshals, Frederikshavn eller Hobro, fordi byggeriet af det nye sygehus i Aalborg Øst kræver meget arbejdskraft.

Karsten Simensen, der er direktør for Beskæftigelsesregion Nordjylland, siger, at ledigheden i byggefagene i Nordjylland i forvejen er lavere end i andre dele af landet.

- Det kæmpebyggeri vil komme til at trække meget af den tilbageværende arbejdskraft, siger Karsten Simensen.

De nordjyske virksomheder har selv ansvaret for at sikre faglærte håndværkere, mener flere fagforbund. 

Løsningen er flere lærerpladser

Løsningen er flere lærepladser, mener formanden for Dansk Metal i Aalborg, Jan O. Gregersen.

Samme opfordring kommer fra Reidar Kogstad som er formand for 3F Byggegruppen i Aalborg.

- Katastrofen er jo, at man siger, at vi lige så godt kan tage udenlandsk arbejdskraft. Det tror jeg ikke engang virksomhederne er interesserede i, siger Reidar Kogstad.

Han mener, at jobcentre, A-kasser og fagbevægelse sammen er klar til at presse virksomhederne.

Lærlinges input sikrer fremtiden

Ugebrevet A4 offentliggjorde 19. august en undersøgelse blandt virksomhedsledere, der viste, at en stor del af lederne begrunder manglende lærlinge med, at lærlingene ikke er dygtige nok.

 

 

Det billede kender Henrik B. Nielsen ikke. Han er administrerende direktør hos mekanikerværkstedet Stiholt i Aalborg, der har uddannelse af lærlinge som en del af firmaets strategi. 36 ud af 200 ansatte er lærlinge.  

- Vi har hele tiden brug for nye kvalificerede medarbejdere, og det er vores middel til at sikre virksomhedens fremtid, siger Henrik B. Nielsen, der mener, de mange lærlinge kommer med nye input i forhold til teknologi.

En af de lærlinge, der kommer med nye input og føler, han bliver lyttet til, er Kasper Christensen, der blev udlært 1. august og nu er ansat i virksomheden. Han deler opfattelsen af, at virksomheden har et ansvar for at hive fat i nye lærlinge.