Teater vil skære ned på egenproduktioner

To årlige egenproduktioner i stedet for tre. Det kan blive vejen ud af en økonomisk krise for Himmerlands Teater i Hobro.

(Foto: Adam Lehn © DR Nordjylland)

To årlige egenproduktioner i stedet for tre. Det kan blive vejen ud af en økonomisk krise for Himmerlands Teater i Hobro.

Blandt andet en tvist med en skuespiller, der måtte opsiges, kostede sidste år Himmerlands Teater så mange penge, at der nu står minus 621.000 kr på kontoen.

- Det har så bevirket, at vi måtte tage en ny skuespiller ind. Og da den pågældende skuespiller var engageret til flere forestillinger, så har der været en personalesag, som har resulteret i, at vi har fået nogle udgifter forbundet med, at han skulle have noget efterbetaling, fortæller Bestyrelsesformand for Himmerlands Teater, Jørgen Trap.

Ingen forskel for publikum

Man har nu gang i nogle spareøvelser på teatret. Fremover vil man nøjes med at producere to i stedet for tre forestillinger om året, og så købe en ekstra forestilling udefra. Det skulle give en besparelse på en kvart million kroner om året.

- Publikum får ikke noget at mærke. For vi får jo så en forestilling udefra, og det bevirker, at vi får nye ansigter på teatret, siger Jørgen Trap.

Der er intet i lovgivningen, der forhindrer Himmerlands Teater at nøjes med to årlige egenproduktioner. Det er derfor op til Mariagerfjord Kommune at tage en beslutning i sagen, der er er til behandling i Kultur- og Fritidsudvalget i eftermiddag.

Facebook
Twitter