Tech College: Godt at tvinge elever i skolepraktik

Det er en god idé at lægge pres på elever uden en læreplads. Det vil få dem til at søge bredere, mener Tech College i Aalborg.

Kenneth Andreasen uddanner sig til automekaniker og er i skolepraktik på Tech College i Aalborg (Foto: Johanne Bergmann Winther © DR Nordjylland)

Tech  College Aalborg støtter planen om, at elever uden læreplads skal tvinges i skolepraktik.

Regeringen, Dansk Arbejdsgiverforening og LO har aftalt, at elever på erhvervsuddannelserne ikke længere må vente på at få en rigtig læreplads.

De skal i skolepraktik - og vil de ikke det, så er det ud af ventelisten.

Godt med tvang

Praktikcenterleder hos Tech College Aalborg, Per Kristensen, siger, at den nye strategi er en stor hjælp til de unge uden læreplads.

- Det her med at man tvinger dem, eller i hvert fald siger til dem, at hvis ikke I gør det, så har det den her konsekvens, det kan måske få nogen til at give det en ekstra skalle, siger Per Kristensen.

Han nævner blandt andet, at presset forhåbentlig kan få de unge til at udvide deres geografiske område, når de søger et sted at arbejde.

Skolepraktik giver også job

Når erhvervs-eleverne hellere vil vente på en læreplads end gå i praktik på skolen, så skyldes det blandet andet, at man får en langt lavere løn og at skolepraktikken beskyldes for at være ude af trit med kravene i det virkelig liv.

Men alle tal viser, at de unge får job, selv om de har været i skolepraktik.

- De får også job indenfor deres fag. Og mange af for eksempel tømrerne starter deres egen virksomhed. Og de bliver faktisk rigtig dygtige til det, siger centerlederen.

Godt at komme op af sofaen

Kenneth Andreasen, der selv er i skolepraktik som automekaniker på Tech College Aalborg, synes også det er i orden, at tvinge de unge ind i skolepraktik.

- Det er godt nok at komme op af sofaen og mærke, hvordan det er i det virkelige liv. Ellers er det sgu træls, siger den nordjyske elev.

FacebookTwitter