Ti år efter gymnasiedrab er erstatningssag endnu ikke afsluttet

Mikkel Holmgaard var centimeter fra at blive dræbt, da han forsøgte at afværge, at en veninde blev overfaldet og knivdræbt af sin ekskæreste.

Mikkel Holmgaard håber, hans sag kan hjælpe andre unge, der risikerer at blive skadet under uddannelse. (Foto: christine Nørgaard © DR Nórdjylland)

Fire liter blod og en lang periode med lammelser blev konsekvensen, da Mikkel Holmgaard fra Aalborg forsøgte at redde sin veninde under et knivoverfald.

Fredag er det ti år siden, at gymnasieeleven Cecilie Næblerød blev dræbt under en gymnasiefest på Hasseris Gymnasium. Pigens ekskæreste stak hende ihjel, og i forsøget på at afværge angrebet blev Mikkel Holmgaard også selv stukket.

Selvom det er ti år siden, er hans erstatningssag endnu ikke afsluttet. Erstatningsnævnet vil ikke give ham en erstatning for svie og smerte, fordi han for hurtigt tog i skole, efter han var blevet stukket ned.

- Jeg synes, jeg har mødt et system, der ikke var gearet til at tackle mig, fordi jeg tog tilbage i skole efter 17 dage, siger Mikkel Holmgaard i dag.

Nu kommer sagen for landsretten, fordi Erstaningsnævnet ifølge Mikkel Holmgaard vurderede ham som fuldstændig rask, fordi han tog i skole. Derfor kan han ikke få fuld erstatning.

- Til andre unge, der kommer til skade under uddannelsen, må man så sige, at de helst skal blive væk, hvis de ikke skal risikere at blive erklæret raske og dermed miste retten til støtte og erstatning, siger Mikkel Holmgaard.

Mikkel Holmgaard var centimeter fra at blive dræbt, da han forsøgte at afværge drabet på veninden. Han har i fire år været lammet i venstre arm og har fortsat daglige smerter efter knivstikket.

Sagen begynder i Landsretten den 20. april. Mikkel Holmgaard har tidligere tabt sagen i byretten.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.