Trafiklys på telefonen skal afhjælpe stress

Falck forsøger at knække stresskurven ved at tilbyde app, der skal vise om medarbejdere lyser rødt eller grønt i trivsels-spørgsmål.

App'en Howdy vil hver anden uge dukke op hos medarbejderen med fem spørgsmål om hvordan, det går (arkivfoto) (© DR)

Falck Healthcare vil knække stresskurven i samarbejde med arbejdspladserne.

De seneste 10-15 år er antallet af stress-sygemeldinger steget. Derfor melder Falck Healthcare sig i et samarbejde med selskabet Worklife Barometer og tilbyder virksomheder en app.

Ifølge chefpsykolog i Falck, Annette Gaard, kan det betyde færre stressede medarbejdere

- Jeg tænker, at det er en god daglig døråbner og måde at se, hvordan temperaturen er på arbejdspladsen, siger hun.

App'en Howdy stiller medarbejderen fem spørgsmål hver 14. dag og melder så tilbage, om vedkommende ligger i grøn, gul eller rød gruppe.

Gul gruppe bliver tilbudt en samtale med en psykolog og de medarbejdere, der lander i den røde kategori bliver automatisk ringet op af en af Falcks psykologer.

- Så det kan hjælpe dem med at få sorteret i, om der er mistrivsel her og nu, og om det er noget, de skal ændre på hjemmefronten, eller om der er behov for at tale med arbejdspladsen, siger Annette Gaard.

Medarbejdernes svar på app'en bliver anonymiseret overfor ledelsen.

- Men med resultaterne i hånden kan de se, hvis der for eksempel er flere medarbejdere, der har det skidt og om der er noget, der er behov for at snakke om, siger chefpsykologen.

Rettelse tirsdag d. 7/6 2016: Det fremgik tidligere af artiklen, at godt 35.000 dagligt melder sig syge på grund af stress. DR’s Detektor har undersøgt påstanden, og den viser sig ikke at være retvisende. Læs mere om det her.

  • Stress er et stigende folkesundhedsproblem, fastslår Statens Institut for Folkesundhed.

  • 250.000 - 300.000 danskere lider af alvorlig stress.

  • I en undersøgelse fra NordiMED svarer 94% af de adspurgte læger i 2015, at de oplever en stigning i antallet af patienter, der efterspørger en stress-sygemelding.

  • Hver femte, der bliver syg af stress, risikerer at miste sit job.

  • Kilde: www.stressforeningen.dk og www.psykiatrifonden.dk

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.