Trafikselskab inden snestorm: Måske en god idé at arbejde hjemmefra tirsdag

Det nordlige Jylland risikerer at få op mod 40 centimeter sne, advarer DMI.

Nordjyllands Trafikselskab forventer aflysninger og forsinkelser på grund af sneen tirsdag. Arkivfoto: Per Rasmussen/Scanpix

Hvis du tager bussen eller toget på arbejde, bør du overveje alternative transportformer tirsdag. Måske er det en god idé at snuppe en hjemmearbejdsdag, hvis du kan.

Sådan lyder opfordringen fra kundechef Mette Henriksen fra Nordjyllands Trafikselskab inden den snestorm, der rammer især det nordlige Jylland mandag aften og natten til tirsdag.

- Vi får ikke noget overblik før tirsdag morgen, men der er en risiko for mange forsinkelser og aflyste ture, siger hun.

Trafikselskabet har allerede valgt at aflyse flex-, flexhandicap- og plusture.

- Vi vil ikke risikere at køre folk til steder, de ikke kan komme hjem fra, siger Mette Henriksen.

Mest sne nord for Limfjorden

DMI varsler om farligt vejr med risiko for op til 40 centimeter sne og kraftig blæst i Nordjylland samt dele af Midt-, Vest- og Østjylland. Særligt området nord for Limfjorden kan blive hårdt ramt.

DMI advarer om farligt vejr i store dele af det nordlige Jylland. (© dmi)

Hos Falck i Nordjylland tager man situationen meget alvorligt, fortæller områdeleder Brian Olsgaard.

- Vi har mandet ret kraftigt op og kaldt ekstra folk på arbejde. Vi forventer, at der bliver rigtig meget at se til fra Randers og nordpå. Vi taler om kørsel i sne og glat føre, men også væltede træer på grund af blæsten, siger han.

Spidsplovene er klar

Hos Beredskabsstyrelsen føler man sig godt klædt på til at håndtere snevejret.

- I den aktuelle situation har vi klargjort et par spidsplove ved vores center i Thisted, så vi kan komme frem eller assistere andre beredskabsmyndigheder med at komme frem, siger vagthavende officer Hans Bruhn til Ritzau.

- Tilsvarende har vi ved vores afdeling i Midtjylland en spidsplov klar, fortæller han.

DSB aflyser lyntog

Hos DSB har man mandag taget bestik af situationen og i samråd med Banedanmark besluttet at aflyse alle InterCityLyn-tog mellem Aarhus H og Aalborg Lufthavn fra tidligt tirsdag morgen og klokken 12.

- Om den prognose kommer til at holde, eller om den eventuelt skal forlænges, vil vi se på i løbet af morgenen tirsdag, siger informationschef Tony Bispeskov fra DSB.

Man aflyser lyntogene for at skabe mindre trafik på sporene. De almindelige InterCity-tog vil foreløbig køre som planlagt.

Handelsskole har fjernundervisning

På Aalborg Handelsskole behøver elever, kursister og lærere ikke bekymre sig om at kæmpe sig frem gennem snemasserne tirsdag morgen. Her har man allerede mandag besluttet, at tirsdagen står på fjernundervisning.

Her er prognosen for tirsdag morgen klokken 8.00. Det sner i det meste af landet. I den nordlige del af landet ventes over døgnet 15-20 cm sne, i den sydlige del 2-10 cm, hvoraf en del vil falde som ”våd sne” – altså tøsne eller slud. (Foto: © DR vejret, DR vejret)

- Det skal begynde at sne klokken 22 i aften, så vi ved ikke, hvad vi står op til. Ved at tage beslutningen i god tid kan vi sagtens få en god undervisningsdag uden personligt fremmøde, siger direktør Rikke Christoffersen.

- Vi ville ikke have taget den beslutning for fem år siden, men vi har lært noget af corona-tiden, og vi ved, at vi er gode til fjernundervisning, tilføjer hun.

Virksomheder forventer færre på arbejde

Fra Dansk Industri lyder meldingen, at der formentlig vil være en del ansatte i de private virksomheder, der får svært ved at komme på arbejde tirsdag.

- Enten fordi de allerede har aftalt med deres arbejdsgiver, at de bliver hjemme for at undgå snestormen, eller fordi sneen simpelthen gør det umuligt eller farligt at køre ud, siger seniorchefkonsulent Henrik Marcher Larsen DI i Nordjylland.

Det er helt legitimt at blive hjemme, hvis vejret gør det umuligt at komme frem, understreger han. Man skal blot huske at orientere sin arbejdsgiver.