Trampoliner er langt fra velkomne i flere boligforeninger

Beboere siger nej til legeredskabet i naboens have

Trampoliner er populære, men benyttes sjældent som offentligt legeredskab på grund af spørgsmål om erstatningspligt i tilfælde af uheld. (Foto: Jeppe BjøRn Vejlø © Scanpix)

Trampoliner er ildeset i flere boligforeninger. Ikke kun i Boligforeningen af 1944, hvor bestyrelsen har udstedt forbud mod beboernes trampoliner.

I Himmerland Boligskab er legeredskabet heller ikke velkommen alle steder.

I Magisterparken i Aalborg var der gang i Idas trampolin i 14 dage. Hun havde fået legeredskabet i gave til sin seks års fødselsdag, men Idas mor fik besked på, at fjerne trampolinen.

- Jeg fik et brev fra boligforeningen, hvor jeg blev bedt om at fjerne den indenfor 14 dage, fortæller Idas mor, Janne Nielsen.

I Magisterparkens afdelings-reglement står ordret: Trampoliner må ikke opsættes i haverne.

Janne Nielsen erkender, at hun havde overset den ene linje i reglementet.

- Men jeg forstår ikke kravet. Her bor mange børnefamilier og vor have vender væk fra andre boliger, siger Janne Nielsen.

Hver afdeling har sine egne regler

Himmerland Boligselskab har 80 forskellige afdelinger, og ifølge direktør Ole Nielsen har samtlige 80 deres egne regler.

- De er alle vedtaget demokratisk af et flertal af borgere i de enkelte afdelinger, siger Ole Nielsen. Og det samme gælder for Magisterparken.

Beboernes demokratiske ret er lovbestemt. Og ifølge loven kan et flertal i afdelingen beslutte eksempelvis størrelsen på parabol-antenner, afvise brug af grill eller måske trampoliner.

- Vi kan heldigvis som boligselskab ikke bestemme over folks adfærd i de enkelte afdelinger, forklarer Ole Nielsen, der anerkender at trampoliner er meget populære. Alligevel ses de kun sjældent på boligforeningers officielle legepladser - simpelthen fordi selskabet så bliver erstatningspligtig i tilfælde af uheld.

Bedstefar løste problemet

I Magisterparken accepterer Janne Nielsen reglerne. Hun har i stedet fundet en løsning, der også gør Ida på seks år tilfreds.

- Hendes bedstefar købte trampolinen, og Ida kan nu bruge den i hans have, siger Janne Nielsen.

I Boligforeningen af 1944 skabte et lignende forbud mod trampoliner stor debat. Her var det klager, der fik formanden for boligforeningen til at nedlægge totalt forbud mod trampoliner. Det forbud skal diskuteres på et afdelingsmøde indkaldt af en gruppe beboere.

Facebook
Twitter