Tre måneders sagsbehandling tager hårdt på skilsmissebørn

Lange ventetider i forbindelse med skilsmisse går ud over børnene, mener forening.

I 2015 var der 16.547 skilsmisser i Danmark. I snit må man vente tre måneder på en afgørelse hos Statsforvaltningen. (© colourbox)

Skal barnet være hos far eller hos mor?

De afgørelser må forældre og børn vente op mod tre måneder på, når forældrene bliver skilt og har en sag hos Statsforvaltningen.

Rådmand i Aalborg Kommune, Mai-Britt Iversen (S), kritiserer den lange ventetid. I kommunens familiegrupper mærker hun ventetiden gå udover børnene.

- Det duer jo simpelthen ikke, at børnene ikke kan koncentrere sig i skolen eller få gode venner, fordi de hele tiden går rundt i et alarmberedskab, siger hun.

Ifølge Mai-Britt Iversen skyldes problemet manglende ressourcer, og forsøg der ellers går på at holde sagsbehandlingstiden nede kan derfor udover den hjælp, der stilles til rådighed.

- Det er forbundne kar, siger hun.

Uoverskuelig ventetid

Hos Mødrehjælpen modtager man hver dag henvendelser fra forældre, som oplever lange sagsbehandlingstider.

Ifølge direktør i Mødrehjælpen, Mads Clausen, går ventetiden udover børnene. Han fortæller, at ventetiden har været længere, men at den stadig er for høj.

- Børn kan ikke overskue ventetid, som voksne kan. På den måde betyder det rigtig meget for dem. Det er børn, som er triste, som har svært ved at koncentrere sig, og som har rigtig svært ved at fungere, siger han.

I 2015 var der 16.547 skilsmisser i Danmark.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.