Tre ud af fire indvandrerkvinder hjulpet tættere på arbejdsmarkedet i nyt projekt

Et projekt er lykkes med at få næsten tre ud af fire indvandrerkvinder i eller tættere på beskæftigelse.

Indvandrerkvinder, der forsørges af deres ægtefælle, har gode muligheder for at komme i job, hvis de bliver hjulpet på vej, viser projekt fra organisationen Cabi. (Arkivfoto) (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Med en målrettet indsats kan det lade sig gøre at få indvandrerkvinder i job, selvom de har været uden for arbejdsmarkedet i flere år.

Det viser erfaringer fra et nyt projekt gennemført af non-profit organisationen Cabi, som har været i kontakt med 274 indvandrerkvinder, der ellers forsørges af deres ægtefælle og derfor har ringe kontakt til det offentlige system.

I projektet er det i samarbejde med andre organisationer og kommuner på tre år lykkes at få 97 af kvinderne i job, mens 54 har påbegyndt en uddannelse, derudover er 47 kvinder nu aktivt jobsøgende.

Lægger man tallene sammen er 198 af de 274 kvinder hjulpet videre, og så har projektet bidraget med viden til, hvad der skal til for at hjælpe indvandrerkvinder i beskæftigelse, mener Anne Friis Johansen, projektleder ved Cabi.

- Det viser sig, at rigtig mange af dem, som man i projekterne er i kontakt med, er topmotiverede og egentlig blot mangler lidt viden om, hvordan de skal gå i krig med at søge job, og hvad der skal til for at gå i gang med en uddannelse, siger hun.

I projektet har man taget udgangspunkt i fire konkrete parametre - jobmål, indstilling, ressourcer og barrierer - og derudfra har man lagt en plan for den enkelte kvinde.

Det kan for eksempel være hjælp og støtte til at skrive en ansøgning for dem, der ikke har prøvet det før eller har ringe erfaring med det.

Hjørring Kommune er blandt seks kommuner, som har været involveret i projektet, og her har man valgt at forlænge indsatsen, selvom projektet med Cabi nu i første omgang er afsluttet.

- Det er en win-win både for arbejdsgiveren og den enkelte ægtefælle, at de kommer ind på arbejdsmarked. Det giver et løft til hele familien, fordi de får en ekstra indkomst, siger Kirsten Abildgaard, beskæftigelsesmedarbejder i Hjørring Kommune, om beslutningen.

De fem øvrige kommuner, der er har deltaget i projektet er Aarhus, Frederiksberg, Rødovre, Lyngby-Taarbæk, Hjørring og Holstebro.

Cabi er non-profit organisation under Beskæftigelsesministeriet, der arbejder for at få mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i job.