Trods byggetilladelser: Tilbygninger skal rives ned

Kloakselskab sender i den kommende tid påbud ud til boligejere, som har bygget carporte, udestuer og andre bygninger ovenpå kloakrør.

Mari Anne Van der Pool har fået påbud om at rive sin carport ned. (Foto: Marie Bergmann © DR Nórdjylland)

På trods af byggetilladelser får boligejere besked på, at deres tilbygninger skal rives ned.

Aalborg Kloak A/S sender i den kommende tid påbud ud til boligejere, som har bygget carporte, udestuer og andre bygninger ovenpå kloakrør.

Byggerierne er nemlig ulovlige, selv om der ligger en tilladelse fra kommunen.

En af dem er Mari Anne Van der Pool fra Aalborg, der har fået besked på, at hendes carport fra 1982 måske skal rives ned.

- Jeg blev meget overrasket. Jeg tænkte, det kan da ikke passe, siger hun.

På grund af kloaknetværket er der servitutter på ejendommene, det vil sige begrænsninger for, hvad boligejerne må og ikke må.

Bo Laden, direktør for Aalborg Kloak A/S, kan godt forstå, at boligejerne synes, det er mærkeligt, når der ligger en byggetilladelse, men sådan er reglerne.

- Det er ens eget ansvar at kontrollere, om der er servitutter på ejendommen. Det står også direkte på byggetilladelsen, siger han.

Servitutterne er der, fordi kloakselskabet skal have fri adgang til kloaksystemet. I Mari Anne Van der Pools tilfælde ligger carporten ovenpå kloakbæltet.

Mari Anne Van der Pool er ked af, at hun nu måske skal rive sin carport ned.

- Det betyder ekstra udgifter, og værdien af vores hus falder. Vi kan ikke rigtig finde andre steder på vores grund, hvor carporten kan være, siger hun.

Hun føler, at hun står uden skyld, da carporten stod der, da hun købte huset.

- Der var tilstandsrapport på huset, og vi havde en advokat til at kigge alt igennem, fortæller hun.

I år sender Aalborg Kloak A/S otte påbud ud. Sidste år havde selskabet samme antal sager om ulovlige tilbygninger. I 2014 var der cirka 40 sager.

Facebook
Twitter