Truet på livet for at konvertere til kristendom

Dødstrusler er dog ikke hverdagskost, forsikrer leder på asylcenter.

En asylansøger, der bor i Brønderslev, blev truet med drab, da han konverterede til kristendommen fra islam. (© Arkivfoto: Colourbox)

En asylsøger, der bor på et asylcenter i Brønderslev, er på Facebook blevet truet på livet fordi vedkommende konverterede fra islam til kristendommen.

Eksemplet er et af fem, som landets asylcentre har indberettet som bekymrende til Udlændingestyrelsen, og som DR har fået aktindsigt i.

Styrelsen bad egentlig om mulige eksempler på radikalisering efter terrorangrebet i Paris den 13. november.

- Men vi tager sagen her lige så alvorlig. Vi har en udvidet pligt til at formidle kontakt til det omkringliggende samfund, så hans kontaktperson tog ham med ned til politiet og fik det anmeldt, siger Marit Risdahl, der er centerleder ved Jammerbugt Asylafdeling i Brønderslev.

Marit Risdahl siger, at dødstrusler ikke er hverdagskost. Tværtimod oplever man ofte det stik modsatte: At asylansøgerne jo ofte er flygtet fra radikale grupper og derfor slapper mere af.

- Vi oplever, at de kommer til landet med slør eller andre ting og så bløder op hen ad vejen, fordi de netop er flygtet fra de radikale i deres hjemlande, siger hun.

De øvrige indberetninger, som DR har fået aktindsigt i, handler blandt andet om asylansøgere, der har sympati for terrorgruppen Islamisk Stat

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.