Tv-serie får folk med sex-problemer til at strømme til sexologisk klinik

Patienter fra hele landet vil behandles for deres sex-problemer i Aalborg.

Patienterne siger til os, at de først ved at se tv-serien har opdaget, hvor mange behandlingsmuligheder, vi har, siger lederen af sexologisk klinik på Aalborg Universitets Hospital. (© Istockphoto)

DR3-serien Sex på recept har tilsyneladende åbnet en del danskeres øjne for, at man kan få behandling mod eksempelvis pornoafhængighed, manglende sexlyst, rejsningsproblemer og mange andre sexrelaterede problemer.

Patienter fra hele landet bliver nu henvist til sexologisk klinik i Aalborg, hvis læger, sygeplejersker, sexologer og terapeuter deltager i tv-serien.

- Fra et få 3-4 henvisninger om dagen får vi nu 10-12 henvisninger fra hele landet, fortæller leder Astrid Højgaard.

Hun siger, at hun og kollegerne havde mange overvejelser om, hvordan man rent etisk kunne forsvare at deltage i programserien.

- Det, der gjorde udslaget, var, at jeg tænkte, at det kunne have et vigtigt folkeoplysende aspekt. Det viste sig at holde stik. Patienterne siger til os, at de først ved at se tv-serien har opdaget, hvor mange behandlingsmuligheder, vi har, siger Astrid Højgaard.

Hun fortæller, at folk ligefrem beder om at få en bestemt behandling, som de har set i en af udsendelserne. Eksempelvis chokbølgebehandling af penis med rejsningsproblemer.

Der findes i alt seks sexologiske centre i Danmark.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk