Tyve udser sig din bil på p-pladsen og henter nøglen i dit hjem

Dyre biler på parkeringspladser får tyve til at tænke kreativt. De udser sig en bil og finder frem til ejerens adresse, hvor de bryder ind for at stjæle bilnøglen.

Anne Mette Vilfing fik stjålet sin bil fra en pendlerparkeringsplads. Først havde tyvene stjålet nøglerne fra familiens hus. (© privatfoto)

Tyve udser sig dyre biler på parkeringspladser, som de vil stjæle. De finder ud af, hvor ejeren bor, bryder ind i ejerens hjem, stjæler bilnøglen, og henter bilen.

Ifølge Nordjyllands Politi bliver mange biler stjålet på den måde. Især på pendlerpladser, men også på eksempelvis parkeringspladser i lufthavnen eller ved storcentre.

Ole Jensen ser Nordjyllands Politi i øjeblikket mange biler, der forsvinder fra samkøringspladser ved motorvejen.

- Tyvene ser, at der står en dyr bil, og så er der mange muligheder for at finde ud af, hvor ejeren bor, siger politikomissær Ole Jensen.

- For eksempel er det noget, vi oplyser sammen med registreringsnummeret, når vi har bilen ved mekaniker, siger han.

Bilen var væk

En familie fra Klarup ved Aalborg fik for få dage siden stjålet deres bil på den måde. Den blev stjålet på en parkeringsplads ved motorvejen. Og nøglen havde tyvene fundet i familiens hjem.

- Først blev vi utrygge. Vi kunne ikke forstå, hvordan de kunne finde ud af, hvor vi boede, og vi frygtede, at tyvene havde overvåget os, fortæller Anne Mette Vilfing.

Efter få dage fandt politiet bilen igen.

- Der var blevet fjernet et sæde, så bilen er højst sandsynligt blevet brugt til at fragte noget stort i, siger Anne Mette Vilfing.

Stjal nøglen mens familien ikke var hjemme

Ved nærmere eftersyn af bilen, viste det sig, at tyvene havde brudt døren op og fundet et visitkort i bilen med familiens navn på. På den måde fandt tyvene frem til familiens adresse, og imens huset var tomt, brød tyvene ind og stjal bilnøglen, som lå lige ved hoveddøren:

- Vi havde vores nøgle i en skuffe i et lille møbel i vores entré. Nok det mest åbentlyse sted at have sine nøgler, så de var nemme at finde for tyven, siger Anne Mette Vilfing.

Gem ekstranøglen godt

Rigtig mange biler har i dag installeret en startspærre, der betyder, at biltyve ofte skal bruge en nøgle til at starte bilen.

Men tyvene er altså villige til at bryde ind i folks hjem for at finde bilnøglen, fortæller Ole Jensen, politikommissær ved Nordjyllands Politi.

- Derfor skal man altså sørge for at gemme sine ekstranøgler godt. Hvis man har en nøgle, der aldrig bliver brugt, så lad være med at lade den hænge frit fremme lige ved døren, siger han og tilføjer.

- Vi ser indbrud, hvor tyvene kun har taget én ting: Nemlig nøglen.

 Biler stjæles med ejerens nøgle

Ifølge en undersøgelse fra Forsikring og Pension fra for et par år siden,  så er det ofte, at dyre biler bliver stjålet med bilejerens egen nøgle.

Ser man på tyverier af biler, der koster mere end 200.000 kroner, så blev 85 procent af dem stjålet med bilejerens egen nøgle tilbage i 2009.

Facebook
Twitter