Uggerhalne

Hurtigt internet, billig varme og skoven og Hammer Bakker som nabo. Der er mange grunde til at bo i Uggerhalne. En af dem, der gør det, er OL-rytteren Andreas Helgstrand.

  • Uggerhalne er en hesteby. Uggerhalne Sportsrideklub har 60 medlemmer. (Foto: Christine Nørgaard © DR Nordjylland)
  • Andreas og Marianne Helgstrand har siden 2008 haft Helgstrand Dressage med 100 dressurheste og 22 ansatte. (Foto: Christine Nørgaard © DR Nordjylland)
  • Marianne Helgstrand (Foto: Christine Nørgaard © DR Nordjylland)
  • Andreas Helgstrand fra OL-tiden. (Foto: Christine Nørgaard © DR Nordjylland)
  • Jane Christensen - Uggerhalnes eneste kommunale dagplejer - med Luna og Sebastian (Foto: Christine Nørgaard © DR Nordjylland)
  • Jørn Toldbod fremhæver billig varme fra Aalborg Fjernvarme og hurtigt internet fra antenneforeningen. (Foto: Christine Nørgaard © DR Nordjylland)
  • Peter Thomsen, salgschef hos KUAFU, der sælger solceller. (Foto: Christine Nørgaard © DR Nordjylland)
  • Møbelpolstrer Jens Tomassen passer blandt andet møblerne på Kongeskibet Dannebrog. (Foto: Christine Nørgaard © DR Nordjylland)
  • Uggerhalne - tidligt fredag morgen. (Foto: Christine Nørgaard © DR Nordjylland)
1 / 9

Hurtigt internet, mange tv-kanaler og billig varme. Det er, sammen med beliggenheden tæt på Hammer Bakker og kort vej til Aalborg, det borgerne i Uggerhalne slår på, når der skal tiltrækkes nye naboer. Og der er plads: Af 11 nye byggegrunde er 4 solgte, men mon ikke det ændrer sig efter vores besøg. Sikkert er det, at borgerne i Uggerhalne gerne fortæller om byens fortrinligheder.

Og revydirektør, skuespiller og forfatter Leif Maibom har da også opfordret folk til, at flytte til Uggerhalne i teksten "Udkantsdanmark" i Aalborg Vinterrevy 2010. Han har godt nok aldrig været der, kunne han afsløre i fredagsflækken.

Det har til gengæld forfatteren Niels Anesen, der boede i det hus, som fodboldspilleren Henning Jensen senere flyttede ind i. Og maleren Asger Jorn kom hos købmanden, før han blev kendt. Jorn - ikke købmanden. Og på flækkofonen fik vi historien, som mange kunstmalere vist har kunnet fortælle: Jorn betalte sine varer med et maleri. Et maleri som doktoren i Vodskov senere købte - stadigvæk før Jorn for alvor blev kendt. I dag kan man roligt sige, at varerne blev betalt godt.

Og tænk, så kom vi alligevel så langt i teksten, før hestene blev nævnt. Uggerhalne er en hesteby. Både for de glade amatører, men også for eliteryttere. OL-rytteren Andreas Helgstrand bor på en gård med sin hustru og hundrede heste!

Hør indslagene og læs flæksikon...

Flæksikon for Uggerhalne1. Hvor mange indbyggere har byen:

285 i følge seneste tal fra Danmarks Statistik. Og nej, det er ikke en fejl, men præcis samme antal som sidste uges flække, Sønder Onsild Stationsby.

2. Hvor har byen sit navn fra:

Vi er lidt på Herrens mark, men har prøvet at stykke en forklaring sammen ved hjælp af bogen "Danske Stednavne." Ugger kan muligvis være afledt af et gammelt mandsnavn, men referer måske også til et gammelt ord: Wikur. Det skulle betyde noget i retning af, at vige eller sno sig. Det passer meget godt med, at Gerå snor sig nord for Uggerhalne. Endelsen -halne er afledt af et gammelt dansk ord med betydningen "skråning." Vi gætter på, at det er Hammer Bakker, der menes...

3. Hvornår er byen fra:Her er vi ikke på Herrens mark. Vi er på spanden. Umiddelbart kan vi ikke finde pålidelige kilder. (Men Uggerhalne har dog en del år på bagen).

4. Hvad er højeste punkt:

Tvillingehøjene i Hammer Bakker, hvor en lytter fortalte, at man kan se utallige kirker fra.

5. Byens samlingssted:

"Uggerhalnehallen." Er vist snarere en garage, hvor folk mødes i festligt lag. Men selvfølgelig kun, hvis man er inviteret, kunne vi forstå...

6. Hvor får man ALT at vide:

Tidligere var det hos mekaniker-Søren, der altid var god for en sjov historie.

7. Hvad er den største arbejdsplads:

Helgstrand Dressage har 22 ansatte.

8. Hvad er den største turistattraktion:

Skal vi blive indenfor byskiltet - og det skal vi - så er det den regionale cykelrute, der kører gennem Uggerhalne (og så kommer vi jo alligevel udenfor byskiltet).

9. Hvad er byens slogan:

Der er vist to: "Uggerhalne - det gode liv." "Uggerhalne - imellem by og natur."

10. Byens kendisfaktor:

Forfatteren Niels Anesen blev nævnt. Fodboldspilleren Henning Jensen. Maleren Asger Jorn, men vi synes nu alligevel (som flere borgere), at rytteren Andreas Helgstrand stryger med titlen.11. Flækkefaktor (antallet af rundkørsler og lyskryds):Det bruger man ikke i Uggerhalne.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:511f9dbe860d9a17f0be803bhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:511f9dfc860d9a17f0be8041http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:511f9dde860d9a17f0be803ehttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:511f9d80860d9a17f0be8035http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:511f9d9e860d9a17f0be8038http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:511f9c92860d9a17f0be802ahttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:511f9e1b860d9a17f0be8044

Facebook
Twitter