Ulovligt arbejde på asylcenter

Udlændingestyrelsen er nødt til at tage affære i sagen om brugen af underbetalt polsk arbejdskraft på asylcentret i Ranum, siger borgmester.

Det er her, de udelandske arbejdere er i gang uden at have dansk arbejdstilladelse. (Foto: Christina Ankerhus)

Udlændingestyrelsen er nødt til at tage affære i sagen om brugen af underbetalt polsk arbejdskraft på asylcentret i Ranum.

Det siger borgmester Knud Kristensen.

Da fagforeningen 3F i går tjekkede forholdene på det nye asylcenter, opdagede man at polske bygningshåndværkere var i gang med at renoverede lejlighederne.

Er rystet

Dels til underbetaling, dels uden at have den nødvendige tilladelse til at arbejde i Danmark.

Knud Kristensen er rystet:

- Vi kan ikke acceptere, at der foregår arbejde dernede, hvor vi har udenlandske arbejdere, der ikke engang er registreret til at arbejde i Danmark. Det er bare ikke i orden. Det vil vi ikke finde os i, siger borgmesteren.

Udlændingestyrelsen

Vesthimmerlands Kommune er ikke selv ansvarlig for brugen af den ulovlige arbejdskrat på asylcentret. Kommunen driver ganske vist centret, men bygningerne ejes af firmaet Flexhomes Management og det er Udlændingestyrelsen, der står for lejekontrakten - og dermed kontakten til Flexhomes Management.

Kommunen har dermed ikke nogen ansvar for forholdene.

Intet at diskutere

Men som borgmester og som formand for Dansk Byggeri i Region Nordjylland finder Knud Kristensen sig ikke i det.  

 Så Udlændingestyrelsen bør tage affære og stille krav til udlejeren, siger han.

-  Der er ikke noget at diskutere om. De undlændingen, der arbejder der, bygger færdig efter dansk lovgivning - punktum færdig, siger Knud Kristensen.

 

FacebookTwitter