Underviser gav alle studerende 12 og blev bortvist

Den nu tidligere underviser forsvarer, at han gav topkarakter til alle.

Et undervisningshold på Aalborg Universitet fik præcis samme karakter, da de afleverede et essay. (Arkiv). (Foto: MATHIAS BOJESEN © Scanpix)

18 studerende på Aalborg Universitet skal have bedømt deres eksamen på ny.

Det sker efter, deres underviser på Spansk, Sprog og Internationale Studier valgte at give samtlige studerende den samme karakter – nemlig 12.

Allerede inden de studerende fik udleveret opgaven, fik de besked om, at de ville få topkarakter, uanset hvordan opgaven blev besvaret.

Efterfølgende har universitetet valgt at bortvise underviser Erick Gonzalo Palomares Rodriguez.

Det fortæller Uniavisen.

Ved eksaminer og opgaver er det et krav, at alle får en individuel vurdering.

Og det ikke har været tilfældet her, siger dekan på Aalborg Universitet Henrik Halkier til DR.

- Det er meget, meget usandsynligt, at de alle skulle have lavet en fuldstændig fejlfri præstation, siger han.

Var afskediget inden bortvisning

Med til historien hører, at Erick Gonzalo Palomares Rodriguez allerede var på vej væk fra universitetet, idet han var blevet afskediget i forbindelse med en større sparerunde i februar, og derfor skulle han være stoppet til sommer under alle omstændigheder.

Nu endte det med, at han blev bortvist før tid.

Til de studerende forklarede han, at han ville give dem 12, fordi han mente, at de var dygtige nok til det, og at de alle havde fortjent det.

Der ligger dog også en mere generel kritik af vores karaktersystem bag, forklarer Erick Gonzalo Palomares Rodriguez til DR.

Underviser kritiserer karaktersystem

Det er i hans optik forkert at starte undervisningen med det udgangspunkt, at en vis del af eleverne skal have 12, mens andre skal have 7 eller 02, som det er praksis med karakterskalaen.

I stedet burde afsættet være, at alle skal have topkarakter, hvis de er dygtige nok.

- Når man begynder undervisningen, starter man med at antage, at alle elever ikke er gode nok til at få 12, siger Erick Gonzalo Palomares Rodriguez.

- Det er som om, vi ikke vil give alle de værktøjer og den information, de skal bruge, og at vi tror, at de ikke er intelligente nok og har den viden og de evner, der skal til, for at få 12. Man stoler simpelthen ikke på, at alle elever er gode nok, siger han.

I stedet burde man fokusere på, at alle de studerende får den viden og de kompetencer, de har brug for, mener han.

Lykkes det, så skal alle netop have 12.

- Hvorfor starter vi ikke omvendt og laver en moderne udgave, hvor vi antager, at alle vil få 12? Så kan vi give dem den basale viden, som vi faktisk mener, de har brug for netop på det tidspunkt i deres uddannelse, siger han.

- Jeg synes, vi skulle være stolte, hvis alle fik 12. Det ville betyde, at vi alle gjorde det godt, både studerende, professorer og andre ansatte på universitetet.

Studerende: Det måtte være en joke

De 18 studerende var noget overrumplede, da de fik at vide, at de alle ville få 12, allerede før de havde fået opgaven udleveret.

Studerende Lars Emil Lisby Kjærgaard fortæller, at Erick Gonzalo Palomares Rodriguez var en populær underviser. (© PRIVATFOTO)

Det siger studerende Lars Emil Lisby Kjærgaard.

- Til at starte med sad vi alle sammen med et kæmpe chok. Vi tænkte, at det måtte være en joke.

Men den var god nok.

Erick Gonzalo Palomares Rodriguez fortalte de studerende, at de fortsat skulle skrive opgaven, men at de nu kunne gøre det frit, da de ikke skulle tænke på karakteren, og at han ville glæde sig meget til at læse deres essays.

Underviseren har en pointe

Lars Emil Lisby Kjærgaard beskriver generelt Erick Gonzalo Palomares Rodriguez som en rigtig god underviser, der var meget interesseret i den enkelte studerendes ve og vel.

Efter Erick Gonzalo Palomares Rodriguez fik at vide, at han var blevet opsagt, holdt han dog op med at følge læringsmålene for undervisningen og prioriterede det, han selv synes var relevant at undervise de studerende i, fortæller Lars Emil Lisby Kjærgaard.

Derfor er det fair, at universitetet har valgt at bortvise Erick Gonzalo Palomares Rodriguez, mener han.

- Jeg synes selvfølgelig ikke, det er i orden, at alle får 12. Alle er jo ikke lige gode, og der vil altid være forskel på opgaverne. Men jeg synes, han har en pointe i forhold til, at det er tosset, at alle skal vurderes på en skala frem for at vurdere folk på, hvad de rent faktisk lærer, siger han.

De studerende kan nu enten vælge at få genvurderet den opgave, de allerede har afleveret af en ny underviser, eller de kan aflevere en ny.

Facebook
Twitter