Undervisning fortsat aflyst efter bombetrussel i Aalborg

Tidligt fredag arbejder politiet videre for at gennemgå flere adresser.

Bygningen, der huser butikscentret Friis og flere undervisningslokaler, er som et af få steder åbnet igen. (Foto: Magnus Munk Kristiansen © DR Nórdjylland)

Politiet har her til morgen og formiddag genoptaget arbejdet med at sikre flere undervisningssteder i Aalborg efter, at Aalborg Techcollege og herunder Aalborg Tekniske Gymnasium i går blev udsat for en bombetrussel.

Skolens uddannelser ligger spredt ud over flere adresser i både Aalborg, Nørresundby og Hobro, og derfor er det et omfattende arbejde at få undersøgt alle steder for mistænkelige forhold eller genstande.

Bombetruslen blev sendt via mail torsdag morgen, og siden afspærrede Nordjyllands Politi alle skolens adresser og tilkaldte Forsvarets bomberyddere.

Efterfølgende har man genåbnet skolens afdelinger på Nyhavnsgade og Rørdalsvej samt kollegiet på Øster Uttrup Vej og afdelingen i Hobro, og der er igen adgang til indkøbscentret Friis og hovedbiblioteket i Aalborg, som også har været spærret af.

Til gengæld er undervisningen på blandt andet metalafdelingen på Sigrid Undsets Vej, agriafdelingen på Struervej og hovedafdelingen på Øster Uttrup Vej fortsat aflyst.

I takt med at de forskellige afdelinger bliver genåbnet, har politiet valgt at holde informationsmøder på de respektive adresser, så folk der har været berørt af afspærringerne eller andre, der har været bekymrede over situationen, kan stille spørgsmål.

Det fortæller politikommissær Michael Elkjær.

- Med alt det politi og den opmærksomhed, der var på skolerne i går, har det naturligvis affødt en vis utryghed. Men nu har vi været gennem de her steder med politi og bombehunde, og vi kan garantere for, at alle trygt kan færdes på de her skoler, siger han.

Nordjyllands Politi regner med, at alle undervisningssteder vil være åbne igen i løbet af i dag.

Man ønsker på nuværende tidspunkt ikke at kommentere på, om der er dukket spor op i sagen, der kan føre i retning af den eller de personer, der står bag bombetruslen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter