Ungdomscamp for op til 1.500 unge lukker efter anbefaling fra politiet

Arrangementet er i strid med forsamlingsforbuddet, har politiet vurderet.

Campen i Øster Hurup startede i søndags og har været under stor mediebevågenhed hele ugen. (Foto: Janus Jacobsen © DR Nyheder)

Nordjyllands Politi siger nu, at ungdomscampen Skyland Beach Camp i Øster Hurup bør lukke, da arrangementet vurderes at være i strid med forsamlingsforbuddet.

- Nu har campen kørt i nogle dage, og vi har løbende været til stede på campen med vores patruljer. Og vi må konstatere, at én ting er, hvordan konceptet ser ud på papiret, noget andet er, hvordan det udspiller sig i praksis.

- Campen og de særlige tiltag knyttet til den fremstår samlet set som et arrangement i strid med forsamlingsforbuddet, siger politiinspektør Ole Kristensen, Nordjyllands Politi.

Skyland Beach Camp startede søndag i sidste uge og skulle fortsætte i næste uge med op til 1.500 nye campdeltagere.

Nordjyllands Politi har ikke på noget tidspunkt godkendt campen, men man har løbende kontrolleret, hvordan de gældende retningslinjer blev administreret på pladsen.

Arrangører lukker Skyland ned

Medstifter af Skyland Beach Camp Bjørn Nikolaj Lund Pedersen siger, at man som følge af politiets anbefaling har valgt at lukke campen ned.

- Det er vi super kede af, men vi har valgt at følge det, politiet råder os til at gøre, siger han.

Ifølge Bjørn Nikolaj Lund Pedersen har campen kun fået gode tilbagemeldinger fra politiet i ugens løb, og derfor er han overrasket over, at de nu rådes til at stoppe.

Han mener stadig, det ville være forsvarligt at fortsætte campen.

- Vi har haft en uge et, der har fungeret super fint, siger han.

Både Søren Riis Paludan og Allan Randrup Thomsen, der begge beskæftiger sig med virologi på henholdsvis Aarhus og Københavns Universitet, har udtrykt bekymring for arrangementet.

Torsdag havde deltagerne dog mulighed for at blive testet for coronavirus, da der blev opsat testfaciliteter i nærheden af pladsen.

Artiklen er opdateret med kommentarer fra Bjørn Nikolaj Lund Pedersen.