Unge i Hobro: Nye uddannelser giver os valget om at blive

Magnus og Oliver fra Mariagerfjord Gymnasium ser gode perspektiver i nyt uddannelsestilbud i Hobro.

Magnus Drøscher (tv) og Oliver Holt Christensen (th) bliver begge studenter i 2019 og skal da finde ud af, hvor og hvordan de vil videreuddanne sig. (Foto: christine Nørgaard © DR Nórdjylland)

Regeringen vil som varslet lave nye uddannelser i provinsen, og det skal blandt andet komme Hobro til gode.

Her vil regeringen placere en ny professionsbacheloruddannelse i eksport og teknologi til gavn for virksomheder, jobsøgende og ikke mindst de unge i området, der vil kigge sig omkring efter en videregående uddannelse.

På Mariagerfjord Gymnasium i Hobro bliver regeringens planer også godt modtaget.

18-årige Magnus Drøscher* kommer fra oplandsbyen Visborg, og han vil bestemt overveje at blive i byen, hvis det er der, det rette uddannelsestilbud for ham kommer til at ligge.

- Det vil betyde, at jeg ville kunne vælge at bo her i omegnen i stedet for at flytte til Aarhus, Aalborg eller København for at få lige præcis den uddannelse, jeg gerne vil have. Hvis den kommer her, vil det være nemmere for mig at vælge Hobro, siger han.

Også Oliver Holt Christensen fra Øster Hurup synes, det lyder interessant med det nye uddannelsestilbud i området.

Han er glad for at bo i Himmerland og vil gerne have chancen for at blive, hvor han er.

- Der er allerede en uddannelse her i Hobro, som jeg faktisk overvejer at tage, og det betyder meget, for det ikke er så langt hjemmefra, og der er mange af vennerne, der bor heromkring, siger han.

Men frister det søde studieliv i Aarhus, Aalborg, København eller nogle af de andre storbyer, ikke?

- Jo, jeg har overvejet at tage til Aarhus, men det er måske lidt træls at komme væk for det hele, og det område man kan kender i forvejen, siger Oliver Holt Christensen.

Med de nye uddannelser rundt omkring i landet er det også håbet for regeringen, at det kan blive nemmere for kommunerne at holde på de unge på længere sigt, så man mindsker fraflytningen og får flere børnefamilier i provinsen.

Men selvom både Magnus Drøscher og Oliver Holt Christensen gerne lader sig friste af uddannelser, vil de ikke love, at de bliver hængende for altid.

- Det kommer nok lidt an på, hvor kæresten kommer fra. Men hvis jeg finder hende på en uddannelse i Hobro, så vil det selvfølgelig have betydning for, om jeg vil bo her, siger Magnus Drøscher.

Regeringen præsenterer klokken 13 alle detaljer i planerne for nye statslige arbejdspladser og uddannelsestilbud i provinsen.

*Opdateret 11.52: I første udgave af artiklen var der ved en fejl byttet om på navne og hjembyer for Oliver Holt Christensen og Magnus Drøscher. Vi beklager.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.